Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Figyelem kedves nyugdíjas társunk! Élj a törvény biztosította lehetőséggel nyugdíjad kiegészítésére!    
Általános | 2015.06.26.
Nagyon sokan vannak, akinek a nyugdíja nagyon kevés, nem elég egy tisztességes idős kor legalapvetőbb feltételeinek biztosításához sem. Régóta várnak anyagi támogatásra a II. világháborús hadiárvák, hadiözvegyek: most – a törvénymódosítás szerint - havi 8 ezer forintot kaphatnak. Ezzel kapcsolatos anyagok közzétételével, e törvényekre történő figyelem felhívással szeretnénk segíteni szépkorú társainknak.

 

Nagyon sokan vannak, akinek a nyugdíja nagyon kevés, nem elég egy tisztességes idős kor legalapvetőbb feltételeinek biztosításához sem.

Nem új jogszabályra hívjuk fel a figyelmedet, pusztán ráirányítjuk a lehetőségre. Arra a törvényre, amely adott feltételek megléte esetén jogalapot biztosít a nyugellátás méltányossági alapon történő lehetőségére.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság egy olvasói levélre válaszolva részletes útmutatót tett közzé a Somogyi Hírlapban azzal kapcsolatosan, hogy ki, hogyan és milyen feltételek közepette jogosult a méltányossági nyugdíjemelésre és ennek igénylését az érintett hogyan teheti meg.

Ennek a cikknek a közzétételével szeretnénk segítséget nyújtani nehéz sorsú nyugdíjas társainknak. Kérlek hívd fel környezetetekben azon szépkorúak figyelmét, akiről tudod, nagyon kevés nyugdíjból kénytelen élni.

Szövetségünk e cikk közzétételével, valamint a méltányossági nyugdíjemeléshez szükséges nyomtatvány hozzáférésének biztosításával szeretne segíteni.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztató anyaga és az igényléshez szükséges nyomtatvány megtalálható és letölthető a „LETÖLTHETŐ ANYAGOK” könyvtárunkból.

Régóta várnak anyagi támogatásra a II. világháborús hadiárvák, hadiözvegyek: most – a törvénymódosítás szerint - havi 8 ezer forintot kaphatnak. A lépés az 1938 és 1945 között elesett katonák hozzátartozóit érinti, egyfajta nyugdíj-kiegészítésként is értelmezhető, mintegy 18 ezer ember számára.

Ezzel kapcsolatosan a Pénzcentrum közzé tett egy anyagot, hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény módosításával kapcsolatosan, amely ennek igénylésével kapcsolatos részleteket ismerteti.

A törvénymódosítást a parlament már jóvá is hagyta!

Ez az anyag is  megtalálható és letölthető a „LETÖLTHETŐ ANYAGOK” könyvtárunkból.

Kérünk, hogy hívd fel az ismeretségi körödben lévő hadiözvegyek, hadiárvák figyelmét erre a törvénymódosításra és a letölthető anyagunkra, amely eligazodást ad arra vonatkozóan, hogy mi a teendője az érintetteknek!

Reméljük sok nyugdíjas társunknak tudtunk segíteni !

Elnökség

 

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Takács Gyula Versmondó Találkozó 2018    
Általános | 2018.03.14.
Takács Gyula Versmondó Találkozó 2018Szövetségünk ismét immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg a "Takács Gyula" versmondó találkozót. tisztelegve ezzel is a somogyi költő óriás munkássága előtt
MENNYI AZ ANNYI 2018 Tények és következtetések a 2018 évi 3%-os infláció követő nyugdíjemelésről és ami még ezen túl mutat    
Általános | 2018.01.29.
Szövetségünk nem valaki ellen, hanem a nyugdíjasainkért fogalmazza meg jó szándékú kritikai észrevételeit, javaslatait a nyugdíjasok életszínvonalával és életminőségével kapcsolatosan. Ez a szellemiség a 27 év során nem változott. A nyugdíjasoknak is joga van jobban élni, ha az ország gazdasági helyzete ezt lehetővé teszi.
Pörgős volt 2017 második féléve    
Általános | 2017.12.19.
Hosszú idő óta hagyomány, hogy a Szövetség megyei szintű rendezvényeinek túlnyomó többsége az adott év második felére esik. Így volt ez 2017-ben is. Augusztus közepétől november közepéig nyolc olyan eseményt szerveztünk, amelynek mindegyike több száz résztvevőt, látogatót vonzott.
Mennyit vesz ki az infláció a nyugdíjasok zsebéből és menyit tesz vissza a kormány „inflációkövető” nyugdíjemelése?    
Általános | 2017.06.04.
Szövetségünk 1991-ben történt megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít a tagsága, de tágabb értelemben a somogyi nyugdíjasok érdekvédelmére, érdekképviseletére. Ez a feladat és célkitűzés az Alapszabályunkban is egyik kiemelt feladatként került megfogalmazásra. Az elnökségünk tevékenységének ez az oldala az elmúlt 5-6 évben felerősödött.
Telt házzal indul az " Ezüst Nyár 2017"    
Általános | 2017.03.06.
LEGÚJABB KÉPEK
Nyugdíjasok Buzsáki Egyesülete 
 
Törökkoppányi Nyugdíjas Klub 
 
Nyugdíjasok Kaposvári Egyesülete Tiszta forrás kórus 
 
Kaposvár Dalárda 
 
Zákányfalui Együtt-Egymásért Nyugdíjas Klub 
 
Taszári Rozmaring Kórus 
 
Inkei Ibolya Nyugdíjas Klub 
 
Iharosberényi Nosztalgia Hagyományőrző Egyesület kórusa 
 
Nagyberényi Őszi Napfény Nyugdíjas Klub 
 
Szóládi Kékibolya Nyugdíjas Klub 
 
„Harmónia„ Kulturális Csoport 
 
Somogysárdi Ezüstfenyő Nyugdíjas Klub 
 
Tabi Őszi Napfény Nyugdíjas Klub 
 
Utasiné Kenderák Tímea, Taszári Rozmaring Kórus 
 
Marcali Szivárvány Városi Nyugdíjas Egyesület 
 
Táskai Asszonykórus és az utánpótlás 
 
Balatonszentgyörgyi Margaréta Nyugdíjas Egyesület 
 
Czeferner Józsefnét Nagybajom város polgármestere a gála védnöke 
 
Minden eladó sorban lévő leány pártában maradt