Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Figyelem kedves nyugdíjas társunk! Élj a törvény biztosította lehetőséggel nyugdíjad kiegészítésére!    
Általános | 2015.06.26.
Nagyon sokan vannak, akinek a nyugdíja nagyon kevés, nem elég egy tisztességes idős kor legalapvetőbb feltételeinek biztosításához sem. Régóta várnak anyagi támogatásra a II. világháborús hadiárvák, hadiözvegyek: most – a törvénymódosítás szerint - havi 8 ezer forintot kaphatnak. Ezzel kapcsolatos anyagok közzétételével, e törvényekre történő figyelem felhívással szeretnénk segíteni szépkorú társainknak.

 

Nagyon sokan vannak, akinek a nyugdíja nagyon kevés, nem elég egy tisztességes idős kor legalapvetőbb feltételeinek biztosításához sem.

Nem új jogszabályra hívjuk fel a figyelmedet, pusztán ráirányítjuk a lehetőségre. Arra a törvényre, amely adott feltételek megléte esetén jogalapot biztosít a nyugellátás méltányossági alapon történő lehetőségére.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság egy olvasói levélre válaszolva részletes útmutatót tett közzé a Somogyi Hírlapban azzal kapcsolatosan, hogy ki, hogyan és milyen feltételek közepette jogosult a méltányossági nyugdíjemelésre és ennek igénylését az érintett hogyan teheti meg.

Ennek a cikknek a közzétételével szeretnénk segítséget nyújtani nehéz sorsú nyugdíjas társainknak. Kérlek hívd fel környezetetekben azon szépkorúak figyelmét, akiről tudod, nagyon kevés nyugdíjból kénytelen élni.

Szövetségünk e cikk közzétételével, valamint a méltányossági nyugdíjemeléshez szükséges nyomtatvány hozzáférésének biztosításával szeretne segíteni.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztató anyaga és az igényléshez szükséges nyomtatvány megtalálható és letölthető a „LETÖLTHETŐ ANYAGOK” könyvtárunkból.

Régóta várnak anyagi támogatásra a II. világháborús hadiárvák, hadiözvegyek: most – a törvénymódosítás szerint - havi 8 ezer forintot kaphatnak. A lépés az 1938 és 1945 között elesett katonák hozzátartozóit érinti, egyfajta nyugdíj-kiegészítésként is értelmezhető, mintegy 18 ezer ember számára.

Ezzel kapcsolatosan a Pénzcentrum közzé tett egy anyagot, hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény módosításával kapcsolatosan, amely ennek igénylésével kapcsolatos részleteket ismerteti.

A törvénymódosítást a parlament már jóvá is hagyta!

Ez az anyag is  megtalálható és letölthető a „LETÖLTHETŐ ANYAGOK” könyvtárunkból.

Kérünk, hogy hívd fel az ismeretségi körödben lévő hadiözvegyek, hadiárvák figyelmét erre a törvénymódosításra és a letölthető anyagunkra, amely eligazodást ad arra vonatkozóan, hogy mi a teendője az érintetteknek!

Reméljük sok nyugdíjas társunknak tudtunk segíteni !

Elnökség

 

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Három hónap kilenc megyei szintű rendezvény 2018 második félévében    
Általános | 2018.12.03.
Minden évben hagyományosan a Szövetség naptárának második féléve bővelkedik eseményekben. Így volt ez 2018-ban is. A rendezvények sorát augusztus 04.-én megtartott „Reuma Kúra 2018” Játékos Sportverseny nyitotta és a Somogyi Szépkorúak II. Dalos Találkozója zárta november 14.-én. E két időpont között kilenc megyei szintű programot kínáltunk tagszervezeteink tagságának.
Vegyes aktualitások 2018 második félévéről    
Általános | 2018.07.05.
Elnökségünk júniusi ülésén megtárgyalta a 2018 második félévre tervezett programokat, az ezekkel kapcsolatos szervezési tennivalókat.Döntés született a rendezvények helyszíneiről és időpontjairól.Az előttünk álló félévben a Szövetség 9 megyei szintű rendezvényt tervezett és szervez. Sokszínű programokban gazdag félév elé nézünk.
Vegyes aktualitások    
Általános | 2018.04.24.
Megint kimaradnak a fával és szénnel fűtők a rezsi csökkentésből ?    
Általános | 2018.03.30.
Március 27.- én Szövetségünk elnöksége nevében levelet küldött Stikel János elnök Dr. Pintér Sándor belügyminiszternek a fával és szénnel fűtők rezsicsökkentése körül érzékelhető bizonytalanság miatt!
...hogy jó legyen nyugdíjasnak lenni!... Újabb négy év tartalmas munkájával lett patinásabb Szövetségünk!    
Általános | 2018.03.30.
...hogy jó legyen nyugdíjasnak lenni!... Újabb négy év tartalmas munkájával lett patinásabb Szövetségünk!Magas részvétel mellett tartottuk meg március 21-én Szövetségünk tisztújító küldöttgyűlését, amely számadás volt az elmúlt négy év és a 2017-es év munkájáról.
LEGÚJABB KÉPEK
Nyugdíjasok Kaposvári Egyesülete. A derű hangjai. Vidám verses dalos összeállítá 
 
A vidám jelenet szereplői a megérdemelt tapsot élvezik 
 
 
 
Az asszonyok körében is népszerű a pinceszer 
 
Mesztegnyői Honi Hagyományőrző Egyesület. Szüret-pinceszer. Népi játék 
 
Alakul a szüret hangulata 
 
 
 
 
 
Kaposkeresztúri Nyugdíjas Klub. Egy szociális otthon élete. Vidám, keserű jelen 
 
Hol a beteg disznó? 
 
Bodrogi Szivárvány nyugdíjas Klub. A beteg disznó. Vidám jelenet. 
 
Békebeli pipázás 
 
Cigaretta és pezsgő 
 
 
 
Szentgáloskéri Napsugár Egyesület. Újságíró a Klubban,. Vidám jelenet 
 
Szent a béke. 
 
Nagyatádi Obsitos Hagyományőrző Dalárda. Jóska gyere haza. Hazaért. 
 
Nyugdíjasok Lengyeltóti Egyesülete. Az adóhivatalban. Vidám jelenet 
 
Kőröshegyi Nyugdíjas Klub. Interjú a 175 éves Kocog nénivel