Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Figyelem kedves nyugdíjas társunk! Élj a törvény biztosította lehetőséggel nyugdíjad kiegészítésére!    
Általános | 2015.06.26.
Nagyon sokan vannak, akinek a nyugdíja nagyon kevés, nem elég egy tisztességes idős kor legalapvetőbb feltételeinek biztosításához sem. Régóta várnak anyagi támogatásra a II. világháborús hadiárvák, hadiözvegyek: most – a törvénymódosítás szerint - havi 8 ezer forintot kaphatnak. Ezzel kapcsolatos anyagok közzétételével, e törvényekre történő figyelem felhívással szeretnénk segíteni szépkorú társainknak.

 

Nagyon sokan vannak, akinek a nyugdíja nagyon kevés, nem elég egy tisztességes idős kor legalapvetőbb feltételeinek biztosításához sem.

Nem új jogszabályra hívjuk fel a figyelmedet, pusztán ráirányítjuk a lehetőségre. Arra a törvényre, amely adott feltételek megléte esetén jogalapot biztosít a nyugellátás méltányossági alapon történő lehetőségére.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság egy olvasói levélre válaszolva részletes útmutatót tett közzé a Somogyi Hírlapban azzal kapcsolatosan, hogy ki, hogyan és milyen feltételek közepette jogosult a méltányossági nyugdíjemelésre és ennek igénylését az érintett hogyan teheti meg.

Ennek a cikknek a közzétételével szeretnénk segítséget nyújtani nehéz sorsú nyugdíjas társainknak. Kérlek hívd fel környezetetekben azon szépkorúak figyelmét, akiről tudod, nagyon kevés nyugdíjból kénytelen élni.

Szövetségünk e cikk közzétételével, valamint a méltányossági nyugdíjemeléshez szükséges nyomtatvány hozzáférésének biztosításával szeretne segíteni.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztató anyaga és az igényléshez szükséges nyomtatvány megtalálható és letölthető a „LETÖLTHETŐ ANYAGOK” könyvtárunkból.

Régóta várnak anyagi támogatásra a II. világháborús hadiárvák, hadiözvegyek: most – a törvénymódosítás szerint - havi 8 ezer forintot kaphatnak. A lépés az 1938 és 1945 között elesett katonák hozzátartozóit érinti, egyfajta nyugdíj-kiegészítésként is értelmezhető, mintegy 18 ezer ember számára.

Ezzel kapcsolatosan a Pénzcentrum közzé tett egy anyagot, hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény módosításával kapcsolatosan, amely ennek igénylésével kapcsolatos részleteket ismerteti.

A törvénymódosítást a parlament már jóvá is hagyta!

Ez az anyag is  megtalálható és letölthető a „LETÖLTHETŐ ANYAGOK” könyvtárunkból.

Kérünk, hogy hívd fel az ismeretségi körödben lévő hadiözvegyek, hadiárvák figyelmét erre a törvénymódosításra és a letölthető anyagunkra, amely eligazodást ad arra vonatkozóan, hogy mi a teendője az érintetteknek!

Reméljük sok nyugdíjas társunknak tudtunk segíteni !

Elnökség

 

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Vegyes aktualitások 2018 második félévéről    
Általános | 2018.07.05.
Elnökségünk júniusi ülésén megtárgyalta a 2018 második félévre tervezett programokat, az ezekkel kapcsolatos szervezési tennivalókat.Döntés született a rendezvények helyszíneiről és időpontjairól.Az előttünk álló félévben a Szövetség 9 megyei szintű rendezvényt tervezett és szervez. Sokszínű programokban gazdag félév elé nézünk.
Vegyes aktualitások    
Általános | 2018.04.24.
Megint kimaradnak a fával és szénnel fűtők a rezsi csökkentésből ?    
Általános | 2018.03.30.
Március 27.- én Szövetségünk elnöksége nevében levelet küldött Stikel János elnök Dr. Pintér Sándor belügyminiszternek a fával és szénnel fűtők rezsicsökkentése körül érzékelhető bizonytalanság miatt!
...hogy jó legyen nyugdíjasnak lenni!... Újabb négy év tartalmas munkájával lett patinásabb Szövetségünk!    
Általános | 2018.03.30.
...hogy jó legyen nyugdíjasnak lenni!... Újabb négy év tartalmas munkájával lett patinásabb Szövetségünk!Magas részvétel mellett tartottuk meg március 21-én Szövetségünk tisztújító küldöttgyűlését, amely számadás volt az elmúlt négy év és a 2017-es év munkájáról.
MENNYI AZ ANNYI 2018 Tények és következtetések a 2018 évi 3%-os infláció követő nyugdíjemelésről és ami még ezen túl mutat    
Általános | 2018.01.29.
Szövetségünk nem valaki ellen, hanem a nyugdíjasainkért fogalmazza meg jó szándékú kritikai észrevételeit, javaslatait a nyugdíjasok életszínvonalával és életminőségével kapcsolatosan. Ez a szellemiség a 27 év során nem változott. A nyugdíjasoknak is joga van jobban élni, ha az ország gazdasági helyzete ezt lehetővé teszi.
LEGÚJABB KÉPEK
Hunyadi Magdolna leköszönő kistérségi vezető 
 
Szabó Tiborné ügyvezető alelnök nyugdíjba vonulása az elnökségből 
 
Az Etikai Bizottság 
 
A Felügyelő Bizottság 
 
A Kulturális Bizottság 
 
Az elnök és a négy alelnök 
 
Az új elnökség 
 
Igen 
 
Kutor Sándor a Marcali és Környéke Nyugdíjas Kistérség vezető helyettese 
 
Tüttő Lajosné a Somogyvári Sárga rózsa Dalkör vezetője  
 
Verb Józsefné a Zselickislaki Nyugdíjasok Egyesülete elnöke 
 
Kovács Lászlóné klub vezető Nagyberkiből 
 
Nagy Istvánné a Magyaregresi Együtt-egymásért Egyesület elnöke 
 
Tilesch József a Balatonberényi Nyugdíjas Egyesület elnöke 
 
Átadásra várva 
 
Alelnöki előkészület 
 
Gyenesei István a Szövetség Dísz Tagja köszönt 
 
Ormai István a Szövetség Dísz Tagja, Nagyatád polgármestere köszönti a küldöttek 
 
Kiss Jánosné egy verssel köszönti a küldötteket