Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Isten veled Elnök Úr! Isten Veled Gyenesei Pista!    
Általános | 2024.04.15.
Mint ismeretes előttetek, Dr. Gyenesei István a 30. éves SOMOGYÉRT Egyesület elnöke, türelemmel viselt súlyos betegség következtében március 21.-én elhunyt. Április 06.-án Kaposváron helyezték végső nyugalomba. A gyászszertartáson a SOMOGYÉRT Egyesület és a Szövetségünk nevében Stikel János mondott búcsúzó beszédet.

Tisztelt Gyászoló Család!

Tisztelt Egybegyűlt Gyászolók!

Barátom, Pista!

Alig egy éve adtál hírt arról, hogy súlyos kór támadta meg a szervezetedet, de mint mindig, most is mindnyájan bíztunk abban, hogy életed talán legnagyobb küzdelmét ezt is győztesként vívod meg.

Minden nap vártuk rólad a jó híreket, hogy ebben a gigászi küzdelemben felül kerekedsz és minden olyan lesz, mint amit megszoktunk Tőled. Újra energikus leszel tele tervekkel. Újra itt leszel közöttünk. Nem tudtuk elképzelni, hogy ez  nem így lesz és földi életed két héttel a születésnapod előtt véget ér.

Hitetlenkedve és mélységes szomorúsággal olvastuk a halálodról szóló családi üzenetet.

Kavarognak bennem azok az események, élmények, amelyek a SOMOGYÉRT Egyesület harminc évének meghatározó történései voltak, amelyek megmutatták az egyesület szellemiségét, erejét.

A rád jellemző határozott elképzelésekkel, akarattal és baráti szóval teremtettél egy olyan egyesületet, amely vezetéseddel ebben a három évtizedben mindig a somogyi emberek, Somogyország érdekeit tartotta a legfontosabbnak. Megkerülhetettlen civil szervezetet hoztál létre és vezettél. Személyed és az egyesület össze forrt szeretett megyéd történetével, fejlődésével. Itt születtél és itt lett a végső nyughelyed is. Közte egy rendkívül gazdag sikeres élet, benne a SOMOGYÉRT harminc éve, amely alatt igazi SOMOGYEMBER lettél.

Nagyon nehéz kiragadni eseményeket, ebből a három évtizedből. Felidéződnek bennem a megyét átszövő jó hangulatú esti beszélgetések, az asztali örömök nagyszerű rendezvényei, a rászoruló somogyi emberek részére szétosztott sok kamionnyi adomány. Véget nem érően lehetne sorolni azokat az eseményeket, akciókat, amelyek a neveddel fémjelzett egyesület a somogyi emberekért tett.

Az évtizedek alatt számtalanszor bejártad a megye minden zegzugát, ahol az emberek körében a tisztelet és barátság megnyilvánulásaként „Gyenesei Pista” voltál, mely megszólítást te büszkén vállaltad.

A végzetes betegséged időszakában  nyugdíjas társaimmal egymás közötti beszélgetésekben felidézzük azt a több mint három évtizedet, melynek során végig érezhettük a barátságodat, támogatásodat. Számos elképzeléssel és javaslatoddal gazdagítottad Szövetségünk életét, melyek megvalósítása hagyománnyá vált.

Tőled származik a „SZÉPKORÚAK” kifejezés is, mellyel kedves és megtisztelő érzést adtál a nyugdíjas szó helyett. Mára ez a szó általánossá vált és kivívta magának a tiszteletet a közbeszédben.

Gazdag és tartalmas örökséget hagytál ránk.

A SOMOGYÉRT Egyesület tagjai és a velünk szimpatizálók hálásak azért az értékes munkáért, amelyet az egyesületért, szeretett megyénkért végeztél. A Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége teljes tagsága köszöni azt a harminc évet, melynek során barátságoddal, figyelmeddel, támogatásoddal megtiszteltél bennünket.

Emlékedet, és örökségedet megőrizzük és átadjuk az utánunk következőknek.

Csak az hal meg, akit elfelejtenek.

Osztozunk a család elvesztésed felett érzett mély gyászában.

Isten veled Elnök Úr, Isten veled Gyenesei Pista!    Jó utat!

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Civileket a Somogy Vármegyei Közgyűlkésbe    
Általános | 2024.05.10.
Civileket a Somogy Vármegyei KözgyűlkésbeMint mindenki előtt ismeretes, hogy egy hónap múlva június 09.-én az ország választásra jogosult polgárai, dönthetnek a településük új vezetéséről, a vármegyei közgyűlések tagjairól és képviselőket küldhetnek az Európai Parlamentbe.
PORGRAMOK 2024    
Általános | 2024.04.15.
Szövetségünk 2024 április 04.-én tartotta Küldöttgyűlését. A küldöttek az előírt napirendek között elfogadták az elnökség 2024 évre ajánlott munkaprogramját, benne a tagszervezetek felé javasolt pályázatokat és versenyeket.
Isten veled Elnök Úr! Isten Veled Gyenesei Pista!    
Általános | 2024.04.15.
Mint ismeretes előttetek, Dr. Gyenesei István a 30. éves SOMOGYÉRT Egyesület elnöke, türelemmel viselt súlyos betegség következtében március 21.-én elhunyt. Április 06.-án Kaposváron helyezték végső nyugalomba. A gyászszertartáson a SOMOGYÉRT Egyesület és a Szövetségünk nevében Stikel János mondott búcsúzó beszédet.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása    
Általános | 2024.01.22.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása
Legördült a függöny 2023-ban    
Általános | 2023.12.23.
Siófokon a Szépkorúak Hónapja rendezvény sorozat zárásaként megtartott vegyes műfajú gálával véget ért a Szövetség 2023. második féléves programja, amely hat vármegyei szintű rendezvényt foglalt magába. A sokszínű több programot is felsorakoztató rendezvények szövetségünk tagságának túlnyomó többségét aktivizálták. Közel kétezer szépkorú társunk volt tevékeny résztvevője a tartalmas, változatos és szórakoztató eseményeknek.
LEGÚJABB KÉPEK
Ulrich Róbert a csurgói Viktor Kft. igazgatója Díszoklevél 
 
Gál Istvánné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
 
 
Gyurik Attila Fiad polgármestere Díszoklevél 
 
Tóth Gergely a CE Plaza Hotel tulajdonosa Díszoklevél 
 
Tóth Lajosné Nágocs Szövetségben a Szépkorúakért Díj 
 
Székely Lászlóné Somogysárd Díszoklevél  
 
Pápa Erzsébet Csurgó Díszoklevél 
 
Márkus Ferencné Várda Díszoklevél 
 
Majzik Gyuláné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
László Vilmosné a Várda Díszoklevél 
 
Kovács Ferenc Szentgáloskér Díszoklevél 
 
Joós Ferencné Nagyatád Díszoklevél  
 
Horváth Győző Iharos polgármestere Díszoklevé 
 
Fülöp Magdolna Csombárd Díszoklevél 
 
Éder Erzsébet Kaposvár Díszoklevél 
 
Dékány Lászlóné Csombárd Diszoklevél 
 
Huszti Gábor Somogy Vármegye Közgyűlés alelnöke Szövetség Dísz Tagja 
 
 
 
Verb Józsefné Zselickislak Szövetségben a Szépkorúakért Díj