Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
A tradíciók erősítésének és a szervezeti építkezés éve    
Általános | 2015.02.27.
Szövetségünk elnöksége 2015 február 25.-én tartotta ezévi első ülését, melyen jóváhagyta a szervezet éves munkatervét, programjait és levelet fogalmazott meg Orbán Viktor miniszterelnök és a parlamenti pártok frakcióvezetői részére a nyugdíjak reálértékének megőrzésével kapcsolatos tapasztalatinkról és javaslatairól.

Szövetségünk elnöksége 2015 február 25.-én tartotta ez évi első ülését, melyen jóváhagyta a szervezet éves munkatervét, programjait és levelet fogalmazott meg Orbán Viktor miniszterelnök és a parlamenti pártok frakcióvezetői részére a nyugdíjak reálértékének megőrzésével kapcsolatos tapasztalatinkról és javaslatairól.

2015 évben is három fő célkitűzésünk mentén végezzük munkánkat, szervezzük rendezvényeinket:

-    hatékony érdekvédelem, érdekképviselet;

- sokszínű gazdag és színvonalas kulturális és hagyományőrző tevékenység;

-    eredményes szervezet és tagépítő munka.

A betervezett pogramok jelentős része évtizedes, vagy már annál is régebbi hagyományra tekint vissza. E rendezvények fő gerincét a kulturális és hagyományőrző programok képezik.

Összesen az év folyamán 10 kistérségi művészeti bemutatóra kerül sor. A Szövetség 14 megyei színtű rendezvényt tervezett és hagyott jóvá, melynek döntő többsége a második félévre esik.

Idén augusztusban ötödik alkalommal rendezzük meg Hetesen a „Reuma Kúra” Somogyi Szépkorúak Sporttalálkozóját.

Ebben az esztendőben is megszervezzük a megye nyugdíjasai részére az Ezüst Nyár Somogyi Szépkorúak Táborát, ahova bárki jelentkezhet, aki nyugdíjas!

Az Idősek Hónapja alkalmából októberben és november elején négy megyei színtű kulturális programot rendezünk.

Berzencén és Balatonföldváron tartjuk a Somogyi Szépkorúak Megyei Művészeti Gáláit. Niklán színjátszók találkoznak. Taszáron pedig harmadik alkalommal kerül sor a Somogyi Szépkorúak Katonadalos Találkozójára.

Kiemelt rendezvényünk a II. világháború európai hadszíntéren történt befejezése 70 évfordulója alkalmából történő megemlékezés. Ez a világégés szinte valamennyi magyar családnak szúlyos veszteséget okozott. Központi megemlékezésünk májusban Kaposváron lesz. Tagszervezeteink május hónapban településeiken emlékeznek a II, világháború áldozataira.

Sajnos már egyre kevesebb a háborút túlélő, a háború idején élt emlékező! Ők is már nagyon idősek! Ezért is tartjuk fontosnak az erre való emlékezést.

Szövetségünk nagyon fontosnak tartja, hogy ahol csak lehet működjenek nyugdíjas szervezetek és minél több szépkorút vonjuk be ezekbe a klubokba, egyesületekbe. Kiemelt célunk az is, hogy ahol nem működnek nyugdíjas szervezetek segítséget nyújtsunk azok megalakításához. Szeretnénk a Szövetségünket bemutatni, kedved csinálni ahhoz, hogy minél többen csatlakozzanak hozzánk.

E célkitűzéseink megvalósítása érdekében „ Együtt az önkormányzatokkal a szépkorúakért „ címmel hat helyszínen szervezünk találkozókat a megye polgármestereivel, melyre mindenkit meghívunk. Tavasszal három  településre hívjuk és várjuk azokat a polgármestereket ahol működnek tagszervezetink.

Ősszel szintén három helyszínre hívjuk azon polgármesterek, ahol még nincs nyugdíjas szervezet. Nem titkolt célunk, hogy inspiráljuk őket arra, hogy velünk közösen településükön hozzanak létre nyugdíjas klubot, egyesületet.

Elnökségünk a 2015 évi 1.8%-os nyugdíjemelés kapcsán kapott sok visszajelzés  hatására úgy döntött, hogy értékeli, elemzi a véleményket és tapasztalatokat. Ennek eredménye, hogy az elnökségi ülésünkön levelet fogalmaztunk meg a miniszterelnöknek és a parlamenti pártok frakcióvezetőinek az inflációhoz igazított „reálértéket megtartó” nyugdíjemeléssel kapcsolatos kormányzati akarat megvalósulásának ellentmondásait. E mellett ismételten felvetjük ebben a levélben a szemétszállítás kültségeinek aránytalanságát, igazságtalanságát, valamint azt, hogy a fával és szénnel tüzelők kimaradtak a „hivatalos” rezsicsökkentésből.

A 2015 programjainkról e honlapon az „ESEMÉNYEK” könyvtárban lehet tájékozódni!

Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött levél a „LETÖLTHETŐ ANYAGOK „ könyvtárban olvasható!

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Takács Gyula Versmondó Találkozó 2018    
Általános | 2018.03.14.
Takács Gyula Versmondó Találkozó 2018Szövetségünk ismét immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg a "Takács Gyula" versmondó találkozót. tisztelegve ezzel is a somogyi költő óriás munkássága előtt
MENNYI AZ ANNYI 2018 Tények és következtetések a 2018 évi 3%-os infláció követő nyugdíjemelésről és ami még ezen túl mutat    
Általános | 2018.01.29.
Szövetségünk nem valaki ellen, hanem a nyugdíjasainkért fogalmazza meg jó szándékú kritikai észrevételeit, javaslatait a nyugdíjasok életszínvonalával és életminőségével kapcsolatosan. Ez a szellemiség a 27 év során nem változott. A nyugdíjasoknak is joga van jobban élni, ha az ország gazdasági helyzete ezt lehetővé teszi.
Pörgős volt 2017 második féléve    
Általános | 2017.12.19.
Hosszú idő óta hagyomány, hogy a Szövetség megyei szintű rendezvényeinek túlnyomó többsége az adott év második felére esik. Így volt ez 2017-ben is. Augusztus közepétől november közepéig nyolc olyan eseményt szerveztünk, amelynek mindegyike több száz résztvevőt, látogatót vonzott.
Mennyit vesz ki az infláció a nyugdíjasok zsebéből és menyit tesz vissza a kormány „inflációkövető” nyugdíjemelése?    
Általános | 2017.06.04.
Szövetségünk 1991-ben történt megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít a tagsága, de tágabb értelemben a somogyi nyugdíjasok érdekvédelmére, érdekképviseletére. Ez a feladat és célkitűzés az Alapszabályunkban is egyik kiemelt feladatként került megfogalmazásra. Az elnökségünk tevékenységének ez az oldala az elmúlt 5-6 évben felerősödött.
Telt házzal indul az " Ezüst Nyár 2017"    
Általános | 2017.03.06.
LEGÚJABB KÉPEK
Nyugdíjasok Buzsáki Egyesülete 
 
Törökkoppányi Nyugdíjas Klub 
 
Nyugdíjasok Kaposvári Egyesülete Tiszta forrás kórus 
 
Kaposvár Dalárda 
 
Zákányfalui Együtt-Egymásért Nyugdíjas Klub 
 
Taszári Rozmaring Kórus 
 
Inkei Ibolya Nyugdíjas Klub 
 
Iharosberényi Nosztalgia Hagyományőrző Egyesület kórusa 
 
Nagyberényi Őszi Napfény Nyugdíjas Klub 
 
Szóládi Kékibolya Nyugdíjas Klub 
 
„Harmónia„ Kulturális Csoport 
 
Somogysárdi Ezüstfenyő Nyugdíjas Klub 
 
Tabi Őszi Napfény Nyugdíjas Klub 
 
Utasiné Kenderák Tímea, Taszári Rozmaring Kórus 
 
Marcali Szivárvány Városi Nyugdíjas Egyesület 
 
Táskai Asszonykórus és az utánpótlás 
 
Balatonszentgyörgyi Margaréta Nyugdíjas Egyesület 
 
Czeferner Józsefnét Nagybajom város polgármestere a gála védnöke 
 
Minden eladó sorban lévő leány pártában maradt