Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
A tradíciók erősítésének és a szervezeti építkezés éve    
Általános | 2015.02.27.
Szövetségünk elnöksége 2015 február 25.-én tartotta ezévi első ülését, melyen jóváhagyta a szervezet éves munkatervét, programjait és levelet fogalmazott meg Orbán Viktor miniszterelnök és a parlamenti pártok frakcióvezetői részére a nyugdíjak reálértékének megőrzésével kapcsolatos tapasztalatinkról és javaslatairól.

Szövetségünk elnöksége 2015 február 25.-én tartotta ez évi első ülését, melyen jóváhagyta a szervezet éves munkatervét, programjait és levelet fogalmazott meg Orbán Viktor miniszterelnök és a parlamenti pártok frakcióvezetői részére a nyugdíjak reálértékének megőrzésével kapcsolatos tapasztalatinkról és javaslatairól.

2015 évben is három fő célkitűzésünk mentén végezzük munkánkat, szervezzük rendezvényeinket:

-    hatékony érdekvédelem, érdekképviselet;

- sokszínű gazdag és színvonalas kulturális és hagyományőrző tevékenység;

-    eredményes szervezet és tagépítő munka.

A betervezett pogramok jelentős része évtizedes, vagy már annál is régebbi hagyományra tekint vissza. E rendezvények fő gerincét a kulturális és hagyományőrző programok képezik.

Összesen az év folyamán 10 kistérségi művészeti bemutatóra kerül sor. A Szövetség 14 megyei színtű rendezvényt tervezett és hagyott jóvá, melynek döntő többsége a második félévre esik.

Idén augusztusban ötödik alkalommal rendezzük meg Hetesen a „Reuma Kúra” Somogyi Szépkorúak Sporttalálkozóját.

Ebben az esztendőben is megszervezzük a megye nyugdíjasai részére az Ezüst Nyár Somogyi Szépkorúak Táborát, ahova bárki jelentkezhet, aki nyugdíjas!

Az Idősek Hónapja alkalmából októberben és november elején négy megyei színtű kulturális programot rendezünk.

Berzencén és Balatonföldváron tartjuk a Somogyi Szépkorúak Megyei Művészeti Gáláit. Niklán színjátszók találkoznak. Taszáron pedig harmadik alkalommal kerül sor a Somogyi Szépkorúak Katonadalos Találkozójára.

Kiemelt rendezvényünk a II. világháború európai hadszíntéren történt befejezése 70 évfordulója alkalmából történő megemlékezés. Ez a világégés szinte valamennyi magyar családnak szúlyos veszteséget okozott. Központi megemlékezésünk májusban Kaposváron lesz. Tagszervezeteink május hónapban településeiken emlékeznek a II, világháború áldozataira.

Sajnos már egyre kevesebb a háborút túlélő, a háború idején élt emlékező! Ők is már nagyon idősek! Ezért is tartjuk fontosnak az erre való emlékezést.

Szövetségünk nagyon fontosnak tartja, hogy ahol csak lehet működjenek nyugdíjas szervezetek és minél több szépkorút vonjuk be ezekbe a klubokba, egyesületekbe. Kiemelt célunk az is, hogy ahol nem működnek nyugdíjas szervezetek segítséget nyújtsunk azok megalakításához. Szeretnénk a Szövetségünket bemutatni, kedved csinálni ahhoz, hogy minél többen csatlakozzanak hozzánk.

E célkitűzéseink megvalósítása érdekében „ Együtt az önkormányzatokkal a szépkorúakért „ címmel hat helyszínen szervezünk találkozókat a megye polgármestereivel, melyre mindenkit meghívunk. Tavasszal három  településre hívjuk és várjuk azokat a polgármestereket ahol működnek tagszervezetink.

Ősszel szintén három helyszínre hívjuk azon polgármesterek, ahol még nincs nyugdíjas szervezet. Nem titkolt célunk, hogy inspiráljuk őket arra, hogy velünk közösen településükön hozzanak létre nyugdíjas klubot, egyesületet.

Elnökségünk a 2015 évi 1.8%-os nyugdíjemelés kapcsán kapott sok visszajelzés  hatására úgy döntött, hogy értékeli, elemzi a véleményket és tapasztalatokat. Ennek eredménye, hogy az elnökségi ülésünkön levelet fogalmaztunk meg a miniszterelnöknek és a parlamenti pártok frakcióvezetőinek az inflációhoz igazított „reálértéket megtartó” nyugdíjemeléssel kapcsolatos kormányzati akarat megvalósulásának ellentmondásait. E mellett ismételten felvetjük ebben a levélben a szemétszállítás kültségeinek aránytalanságát, igazságtalanságát, valamint azt, hogy a fával és szénnel tüzelők kimaradtak a „hivatalos” rezsicsökkentésből.

A 2015 programjainkról e honlapon az „ESEMÉNYEK” könyvtárban lehet tájékozódni!

Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött levél a „LETÖLTHETŐ ANYAGOK „ könyvtárban olvasható!

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
PORGRAMOK 2024    
Általános | 2024.04.15.
Szövetségünk 2024 április 04.-én tartotta Küldöttgyűlését. A küldöttek az előírt napirendek között elfogadták az elnökség 2024 évre ajánlott munkaprogramját, benne a tagszervezetek felé javasolt pályázatokat és versenyeket.
Isten veled Elnök Úr! Isten Veled Gyenesei Pista!    
Általános | 2024.04.15.
Mint ismeretes előttetek, Dr. Gyenesei István a 30. éves SOMOGYÉRT Egyesület elnöke, türelemmel viselt súlyos betegség következtében március 21.-én elhunyt. Április 06.-án Kaposváron helyezték végső nyugalomba. A gyászszertartáson a SOMOGYÉRT Egyesület és a Szövetségünk nevében Stikel János mondott búcsúzó beszédet.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása    
Általános | 2024.01.22.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása
Legördült a függöny 2023-ban    
Általános | 2023.12.23.
Siófokon a Szépkorúak Hónapja rendezvény sorozat zárásaként megtartott vegyes műfajú gálával véget ért a Szövetség 2023. második féléves programja, amely hat vármegyei szintű rendezvényt foglalt magába. A sokszínű több programot is felsorakoztató rendezvények szövetségünk tagságának túlnyomó többségét aktivizálták. Közel kétezer szépkorú társunk volt tevékeny résztvevője a tartalmas, változatos és szórakoztató eseményeknek.
Bővülő, színesedő programok 2023.-ban    
Általános | 2023.11.20.
A 2023 évi programban hat versenyt hirdettünk meg. Általánosságban elmondható, hogy van létjogosultsága ezeknek a versenyeknek. A programok több száz nyugdíjas társunkat aktivizált, mozgatott meg
LEGÚJABB KÉPEK
Ulrich Róbert a csurgói Viktor Kft. igazgatója Díszoklevél 
 
Gál Istvánné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
 
 
Gyurik Attila Fiad polgármestere Díszoklevél 
 
Tóth Gergely a CE Plaza Hotel tulajdonosa Díszoklevél 
 
Tóth Lajosné Nágocs Szövetségben a Szépkorúakért Díj 
 
Székely Lászlóné Somogysárd Díszoklevél  
 
Pápa Erzsébet Csurgó Díszoklevél 
 
Márkus Ferencné Várda Díszoklevél 
 
Majzik Gyuláné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
László Vilmosné a Várda Díszoklevél 
 
Kovács Ferenc Szentgáloskér Díszoklevél 
 
Joós Ferencné Nagyatád Díszoklevél  
 
Horváth Győző Iharos polgármestere Díszoklevé 
 
Fülöp Magdolna Csombárd Díszoklevél 
 
Éder Erzsébet Kaposvár Díszoklevél 
 
Dékány Lászlóné Csombárd Diszoklevél 
 
Huszti Gábor Somogy Vármegye Közgyűlés alelnöke Szövetség Dísz Tagja 
 
 
 
Verb Józsefné Zselickislak Szövetségben a Szépkorúakért Díj