Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
A tradíciók erősítésének és a szervezeti építkezés éve    
Általános | 2015.02.27.
Szövetségünk elnöksége 2015 február 25.-én tartotta ezévi első ülését, melyen jóváhagyta a szervezet éves munkatervét, programjait és levelet fogalmazott meg Orbán Viktor miniszterelnök és a parlamenti pártok frakcióvezetői részére a nyugdíjak reálértékének megőrzésével kapcsolatos tapasztalatinkról és javaslatairól.

Szövetségünk elnöksége 2015 február 25.-én tartotta ez évi első ülését, melyen jóváhagyta a szervezet éves munkatervét, programjait és levelet fogalmazott meg Orbán Viktor miniszterelnök és a parlamenti pártok frakcióvezetői részére a nyugdíjak reálértékének megőrzésével kapcsolatos tapasztalatinkról és javaslatairól.

2015 évben is három fő célkitűzésünk mentén végezzük munkánkat, szervezzük rendezvényeinket:

-    hatékony érdekvédelem, érdekképviselet;

- sokszínű gazdag és színvonalas kulturális és hagyományőrző tevékenység;

-    eredményes szervezet és tagépítő munka.

A betervezett pogramok jelentős része évtizedes, vagy már annál is régebbi hagyományra tekint vissza. E rendezvények fő gerincét a kulturális és hagyományőrző programok képezik.

Összesen az év folyamán 10 kistérségi művészeti bemutatóra kerül sor. A Szövetség 14 megyei színtű rendezvényt tervezett és hagyott jóvá, melynek döntő többsége a második félévre esik.

Idén augusztusban ötödik alkalommal rendezzük meg Hetesen a „Reuma Kúra” Somogyi Szépkorúak Sporttalálkozóját.

Ebben az esztendőben is megszervezzük a megye nyugdíjasai részére az Ezüst Nyár Somogyi Szépkorúak Táborát, ahova bárki jelentkezhet, aki nyugdíjas!

Az Idősek Hónapja alkalmából októberben és november elején négy megyei színtű kulturális programot rendezünk.

Berzencén és Balatonföldváron tartjuk a Somogyi Szépkorúak Megyei Művészeti Gáláit. Niklán színjátszók találkoznak. Taszáron pedig harmadik alkalommal kerül sor a Somogyi Szépkorúak Katonadalos Találkozójára.

Kiemelt rendezvényünk a II. világháború európai hadszíntéren történt befejezése 70 évfordulója alkalmából történő megemlékezés. Ez a világégés szinte valamennyi magyar családnak szúlyos veszteséget okozott. Központi megemlékezésünk májusban Kaposváron lesz. Tagszervezeteink május hónapban településeiken emlékeznek a II, világháború áldozataira.

Sajnos már egyre kevesebb a háborút túlélő, a háború idején élt emlékező! Ők is már nagyon idősek! Ezért is tartjuk fontosnak az erre való emlékezést.

Szövetségünk nagyon fontosnak tartja, hogy ahol csak lehet működjenek nyugdíjas szervezetek és minél több szépkorút vonjuk be ezekbe a klubokba, egyesületekbe. Kiemelt célunk az is, hogy ahol nem működnek nyugdíjas szervezetek segítséget nyújtsunk azok megalakításához. Szeretnénk a Szövetségünket bemutatni, kedved csinálni ahhoz, hogy minél többen csatlakozzanak hozzánk.

E célkitűzéseink megvalósítása érdekében „ Együtt az önkormányzatokkal a szépkorúakért „ címmel hat helyszínen szervezünk találkozókat a megye polgármestereivel, melyre mindenkit meghívunk. Tavasszal három  településre hívjuk és várjuk azokat a polgármestereket ahol működnek tagszervezetink.

Ősszel szintén három helyszínre hívjuk azon polgármesterek, ahol még nincs nyugdíjas szervezet. Nem titkolt célunk, hogy inspiráljuk őket arra, hogy velünk közösen településükön hozzanak létre nyugdíjas klubot, egyesületet.

Elnökségünk a 2015 évi 1.8%-os nyugdíjemelés kapcsán kapott sok visszajelzés  hatására úgy döntött, hogy értékeli, elemzi a véleményket és tapasztalatokat. Ennek eredménye, hogy az elnökségi ülésünkön levelet fogalmaztunk meg a miniszterelnöknek és a parlamenti pártok frakcióvezetőinek az inflációhoz igazított „reálértéket megtartó” nyugdíjemeléssel kapcsolatos kormányzati akarat megvalósulásának ellentmondásait. E mellett ismételten felvetjük ebben a levélben a szemétszállítás kültségeinek aránytalanságát, igazságtalanságát, valamint azt, hogy a fával és szénnel tüzelők kimaradtak a „hivatalos” rezsicsökkentésből.

A 2015 programjainkról e honlapon az „ESEMÉNYEK” könyvtárban lehet tájékozódni!

Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött levél a „LETÖLTHETŐ ANYAGOK „ könyvtárban olvasható!

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Vegyes aktualitások 2018 második félévéről    
Általános | 2018.07.05.
Elnökségünk júniusi ülésén megtárgyalta a 2018 második félévre tervezett programokat, az ezekkel kapcsolatos szervezési tennivalókat.Döntés született a rendezvények helyszíneiről és időpontjairól.Az előttünk álló félévben a Szövetség 9 megyei szintű rendezvényt tervezett és szervez. Sokszínű programokban gazdag félév elé nézünk.
Vegyes aktualitások    
Általános | 2018.04.24.
Megint kimaradnak a fával és szénnel fűtők a rezsi csökkentésből ?    
Általános | 2018.03.30.
Március 27.- én Szövetségünk elnöksége nevében levelet küldött Stikel János elnök Dr. Pintér Sándor belügyminiszternek a fával és szénnel fűtők rezsicsökkentése körül érzékelhető bizonytalanság miatt!
...hogy jó legyen nyugdíjasnak lenni!... Újabb négy év tartalmas munkájával lett patinásabb Szövetségünk!    
Általános | 2018.03.30.
...hogy jó legyen nyugdíjasnak lenni!... Újabb négy év tartalmas munkájával lett patinásabb Szövetségünk!Magas részvétel mellett tartottuk meg március 21-én Szövetségünk tisztújító küldöttgyűlését, amely számadás volt az elmúlt négy év és a 2017-es év munkájáról.
MENNYI AZ ANNYI 2018 Tények és következtetések a 2018 évi 3%-os infláció követő nyugdíjemelésről és ami még ezen túl mutat    
Általános | 2018.01.29.
Szövetségünk nem valaki ellen, hanem a nyugdíjasainkért fogalmazza meg jó szándékú kritikai észrevételeit, javaslatait a nyugdíjasok életszínvonalával és életminőségével kapcsolatosan. Ez a szellemiség a 27 év során nem változott. A nyugdíjasoknak is joga van jobban élni, ha az ország gazdasági helyzete ezt lehetővé teszi.
LEGÚJABB KÉPEK
Hunyadi Magdolna leköszönő kistérségi vezető 
 
Szabó Tiborné ügyvezető alelnök nyugdíjba vonulása az elnökségből 
 
Az Etikai Bizottság 
 
A Felügyelő Bizottság 
 
A Kulturális Bizottság 
 
Az elnök és a négy alelnök 
 
Az új elnökség 
 
Igen 
 
Kutor Sándor a Marcali és Környéke Nyugdíjas Kistérség vezető helyettese 
 
Tüttő Lajosné a Somogyvári Sárga rózsa Dalkör vezetője  
 
Verb Józsefné a Zselickislaki Nyugdíjasok Egyesülete elnöke 
 
Kovács Lászlóné klub vezető Nagyberkiből 
 
Nagy Istvánné a Magyaregresi Együtt-egymásért Egyesület elnöke 
 
Tilesch József a Balatonberényi Nyugdíjas Egyesület elnöke 
 
Átadásra várva 
 
Alelnöki előkészület 
 
Gyenesei István a Szövetség Dísz Tagja köszönt 
 
Ormai István a Szövetség Dísz Tagja, Nagyatád polgármestere köszönti a küldöttek 
 
Kiss Jánosné egy verssel köszönti a küldötteket