Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Ujra lendületben. Sokszínű programot kínál Szövetségünk a tagjainak    
Általános | 2023.03.01.
Február végén tartotta elnökségünk a 2023-as esztendő első elnökségi ülését. Bevezetőjében Stikel János elnök óvatos optimizmussal de bizakodóan emelte ki, hogy talán ebben az évben már maradéktalanul megvalósíthatják eltervezett programjukat.

Február végén tartotta elnökségünk a 2023-as esztendő első elnökségi ülését. Bevezetőjében Stikel János elnök óvatos optimizmussal de bizakodóan emelte ki, hogy talán ebben az évben már maradéktalanul megvalósíthatják eltervezett programjukat.

2023.-ban továbbra is három fő célkitűzésünk mentén tervezzük végezni munkánkat, szervezzük rendezvényeinket, de az elmúlt év érdeklődésére alapozva ismét betervezünk egy negyedik programot is, amely az az egészségesebb életmódot a természet közeli programok megvalósítását javasolja. Ehhez ajánlunk programot. Továbbá pályázatokkal szeretnénk színesíteni munkatervünket. Kiemelt priorítást kap a „KÖZÖSSÉGBEN A SZÉPKORÚAK TESTI LELKI AKTIVITÁSÁÉRT” szervezet és tagépítő program, amely két évet ölel fel.

Az ülésen az elnökség megvitatta és elfogadta az év éves munkaprogramot és az elnökség üléstervét. Szintén elfogadásra került a most is takarékos, de kissé tágabb lehetőséget biztosító költségvetés.

( A Szövetség éves munkaprogramja az ESEMÉNYEK könyvtárban olvasható )

Az ülésen kiemelt hangsúlyt kapott a Somogy Vármegyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Osztályával történő együttműködés szorosabbá tétele és eredményességének növelése. Az ülésen részt vett  Jávorszkiné Dr. Molnár Magdolna címzetes rendőr alezredes bűnmegelőzési osztályvezető. Kiemelte, hogy a bűnözők egyik kiemelt célcsoportja a nyugdíjas korosztály ezért nagyon fontos a bűnmegelőző munka a körükben. Gyakran lesznek áldozatok az informatika világban kevésbé jártas szépkorúak. Ezért nagyon fontosnak nevezte erre a területre történő kiemelt fókuszálást. Megállapodás született a rendőrség és a szövetség együttműködési formáiról és területeiről.

A másik terület, amely  kiemelt hangsúly kapott a „KÖZÖSSÉGBEN A SZÉPKORÚAK TESTI LELKI AKTIVITÁSÁÉRT „ szervezeti és tagépítő munka. A téma tárgyalása során elhangzott, hogy nagyon sok a magányos nyugdíjas, valamint sok tagszervezet „elöregszik” ezért elengedhetetlen ennek a munkának a fókuszba emelése. Somogy Vármegye településeinek több mint felében nincsen nyugdíjas szervezet. A Szövetség célja, hogy ahol csak lehet és igény van rá segítséget nyújtanak a nyugdíjas szervezetek megalakításában. Ez két évet felölelő munka, melyre külön végrehajtási terv készül. E munkában számítanak a települések polgármestereire, képviselő testületekre és a településeken élő aktív közösségi életet igénylő nyugdíjas társakra.

Az elnökség több olyan programot kínál és versenyt hirdet, amely színesíti, gazdagítja és reményeink szerint mozgósítja tagságunka, vagy azon kívülieket a részvételre.

( Ezeknek a rendezvényeknek a felhívása és a jelentkezési lapja a Szövetség honlapján a LETÖLTHETŐ ANYAGOK könyvtárban olvashatóak és letölthetők. )

Az ajánlott programok az alábbiak:

1. „Bokrétát kötöttem tavaszi mezei virágból.”

Kirándulás a tavaszi rétre. Vadvirág csokor kötő verseny!

2. Tegyük meg a maratoni távot! Csoportos séta a résztvevők által kijelölt pontig és       vissza

3. A szomszéd kertje mindig zöldebb?

Az én veteményes kertem

( kertészkedési vetélkedő )

4. Van tojásod? Mutasd meg!

Húsvéti tojás pingáló verseny!

5. Gyermekrajz pályázat „Milyennek látom a nagyszüleimet?”

6. Novella pályázat „ Gyermekkorom legszebb élménye „ címmel a elsősorban a            Szövetség tagsága részére, de a pályázat nyitott.

Kedves Látogatónk!

„Lapozzon bele” honlapunk más oldalaiba is.

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Civileket a Somogy Vármegyei Közgyűlkésbe    
Általános | 2024.05.10.
Civileket a Somogy Vármegyei KözgyűlkésbeMint mindenki előtt ismeretes, hogy egy hónap múlva június 09.-én az ország választásra jogosult polgárai, dönthetnek a településük új vezetéséről, a vármegyei közgyűlések tagjairól és képviselőket küldhetnek az Európai Parlamentbe.
PORGRAMOK 2024    
Általános | 2024.04.15.
Szövetségünk 2024 április 04.-én tartotta Küldöttgyűlését. A küldöttek az előírt napirendek között elfogadták az elnökség 2024 évre ajánlott munkaprogramját, benne a tagszervezetek felé javasolt pályázatokat és versenyeket.
Isten veled Elnök Úr! Isten Veled Gyenesei Pista!    
Általános | 2024.04.15.
Mint ismeretes előttetek, Dr. Gyenesei István a 30. éves SOMOGYÉRT Egyesület elnöke, türelemmel viselt súlyos betegség következtében március 21.-én elhunyt. Április 06.-án Kaposváron helyezték végső nyugalomba. A gyászszertartáson a SOMOGYÉRT Egyesület és a Szövetségünk nevében Stikel János mondott búcsúzó beszédet.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása    
Általános | 2024.01.22.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása
Legördült a függöny 2023-ban    
Általános | 2023.12.23.
Siófokon a Szépkorúak Hónapja rendezvény sorozat zárásaként megtartott vegyes műfajú gálával véget ért a Szövetség 2023. második féléves programja, amely hat vármegyei szintű rendezvényt foglalt magába. A sokszínű több programot is felsorakoztató rendezvények szövetségünk tagságának túlnyomó többségét aktivizálták. Közel kétezer szépkorú társunk volt tevékeny résztvevője a tartalmas, változatos és szórakoztató eseményeknek.
LEGÚJABB KÉPEK
Ulrich Róbert a csurgói Viktor Kft. igazgatója Díszoklevél 
 
Gál Istvánné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
 
 
Gyurik Attila Fiad polgármestere Díszoklevél 
 
Tóth Gergely a CE Plaza Hotel tulajdonosa Díszoklevél 
 
Tóth Lajosné Nágocs Szövetségben a Szépkorúakért Díj 
 
Székely Lászlóné Somogysárd Díszoklevél  
 
Pápa Erzsébet Csurgó Díszoklevél 
 
Márkus Ferencné Várda Díszoklevél 
 
Majzik Gyuláné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
László Vilmosné a Várda Díszoklevél 
 
Kovács Ferenc Szentgáloskér Díszoklevél 
 
Joós Ferencné Nagyatád Díszoklevél  
 
Horváth Győző Iharos polgármestere Díszoklevé 
 
Fülöp Magdolna Csombárd Díszoklevél 
 
Éder Erzsébet Kaposvár Díszoklevél 
 
Dékány Lászlóné Csombárd Diszoklevél 
 
Huszti Gábor Somogy Vármegye Közgyűlés alelnöke Szövetség Dísz Tagja 
 
 
 
Verb Józsefné Zselickislak Szövetségben a Szépkorúakért Díj