Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Második felvonás Lengyeltótiban    
Általános | 2023.01.11.
A barcsi gála folytatását kiváló körülmények várták Lengyeltótiban. A Somogyi Szépkorúak XXIV. Megyei Vegyes Műfajú Gála második felvonásának kezdetén közel háromszáz részvevő várta a rendezvényt megnyitó szignált és az azt követő sokszínű műsort a lengyeltóti művelődési központban.

Az szépkorúak hónapja keretében megtartott rendezvény Kardos István szavalatával és az idősek köszöntésével kezdődött, amelyben Huszti Gábor, a Somogy megyei Közgyűlés alelnöke az esemény jelentőségéről is szót ejtett. – A legfontosabb, hogy mosolyt tudjunk csalni az arcokra, és örömet szerezzünk egymásnak- mondta.

Zsombok Lajos Lengyeltóti város polgármestere a nyugdíjas közösségek fontosságáról, a szépkorúak megbecsüléséről beszélt.

A mintegy háromórás bemutató alaphangulatát a lengyeltóti nyugdíjas egyesület énekkara adta meg. Az őket követő huszonkét fellépő a kulturális életünk és néphagyományaink legszebb darabjaiból válogatott.

A műsorszámok közel felében népdalok és magyar nóták hangzottak el, nem egy esetben citeraszó és tangóharmonika kíséretében. Ez utóbbiak közül különösen a siófokiak balatoni dalcsokra emelkedett ki, de hangulatos volt a kaposvári Herbstosen Chornak a magyarországi német nemzetiség dalaiból történt válogatása, a somogyváriak produkciója és a szentgáloskéri citerások műsora is.

A kaposvári Obsitos Dalkar katonanótáival, a Tüskevárért- Kecelhegyért Egyesület Nyugdíjas Klubja népdalcsokrával, a szóládi Tóth Józsefné pedig szép hangjával vívta ki a hallgatóság elismerését.

Nagy taps kísérte a balatonföldváriak sortáncát, a várdaiak Európa táncaiból történt válogatását, a nagyberkiek keringőjét és a kercseligetiek bemutatóját is.

Nem volt hiány szép versekben sem, a siófoki Majer Róbertné, a szóládi  Aranyás Kálmánné és a bábonymegyeri Vígh Lídia ezúttal is bizonyította a költészet iránti mély elkötelezettségét.

A népi humor sem hiányzott, amelynek részeként a kaposvári Derű hangjai csoport  A róka és a holló meséjének többféle változatával nevettette meg a hallgatóságot, míg a zicsiek a hivatali várakozás és két óvodás kisgyerek nyuszival kapcsolatos eszmecseréjének derűs pillanatait idézte fel. A mesztegnyőiek a falusi élet mosolyra fakasztó mozzanataiból a Leánykérés című népi játékot adták elő hangulatos dalbetétekkel, Pintér József citeraművész kíséretével.

A bemutató végén nem ok nélkül szólt elégedetten a gála színvonaláról  Stikel János elnök, megköszönve a város vezetésének, a művelődési központ munkatársainak és a Pintér Jánosné vezette helyi nyugdíjas egyesület tagjainak a minden igényt kielégítő feltételeket és a kiváló szervezést.

A gáláról készült fotók a GALÉRIA könyvtárban láthatóak

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Civileket a Somogy Vármegyei Közgyűlkésbe    
Általános | 2024.05.10.
Civileket a Somogy Vármegyei KözgyűlkésbeMint mindenki előtt ismeretes, hogy egy hónap múlva június 09.-én az ország választásra jogosult polgárai, dönthetnek a településük új vezetéséről, a vármegyei közgyűlések tagjairól és képviselőket küldhetnek az Európai Parlamentbe.
PORGRAMOK 2024    
Általános | 2024.04.15.
Szövetségünk 2024 április 04.-én tartotta Küldöttgyűlését. A küldöttek az előírt napirendek között elfogadták az elnökség 2024 évre ajánlott munkaprogramját, benne a tagszervezetek felé javasolt pályázatokat és versenyeket.
Isten veled Elnök Úr! Isten Veled Gyenesei Pista!    
Általános | 2024.04.15.
Mint ismeretes előttetek, Dr. Gyenesei István a 30. éves SOMOGYÉRT Egyesület elnöke, türelemmel viselt súlyos betegség következtében március 21.-én elhunyt. Április 06.-án Kaposváron helyezték végső nyugalomba. A gyászszertartáson a SOMOGYÉRT Egyesület és a Szövetségünk nevében Stikel János mondott búcsúzó beszédet.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása    
Általános | 2024.01.22.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása
Legördült a függöny 2023-ban    
Általános | 2023.12.23.
Siófokon a Szépkorúak Hónapja rendezvény sorozat zárásaként megtartott vegyes műfajú gálával véget ért a Szövetség 2023. második féléves programja, amely hat vármegyei szintű rendezvényt foglalt magába. A sokszínű több programot is felsorakoztató rendezvények szövetségünk tagságának túlnyomó többségét aktivizálták. Közel kétezer szépkorú társunk volt tevékeny résztvevője a tartalmas, változatos és szórakoztató eseményeknek.
LEGÚJABB KÉPEK
Ulrich Róbert a csurgói Viktor Kft. igazgatója Díszoklevél 
 
Gál Istvánné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
 
 
Gyurik Attila Fiad polgármestere Díszoklevél 
 
Tóth Gergely a CE Plaza Hotel tulajdonosa Díszoklevél 
 
Tóth Lajosné Nágocs Szövetségben a Szépkorúakért Díj 
 
Székely Lászlóné Somogysárd Díszoklevél  
 
Pápa Erzsébet Csurgó Díszoklevél 
 
Márkus Ferencné Várda Díszoklevél 
 
Majzik Gyuláné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
László Vilmosné a Várda Díszoklevél 
 
Kovács Ferenc Szentgáloskér Díszoklevél 
 
Joós Ferencné Nagyatád Díszoklevél  
 
Horváth Győző Iharos polgármestere Díszoklevé 
 
Fülöp Magdolna Csombárd Díszoklevél 
 
Éder Erzsébet Kaposvár Díszoklevél 
 
Dékány Lászlóné Csombárd Diszoklevél 
 
Huszti Gábor Somogy Vármegye Közgyűlés alelnöke Szövetség Dísz Tagja 
 
 
 
Verb Józsefné Zselickislak Szövetségben a Szépkorúakért Díj