Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Második felvonás Lengyeltótiban    
Általános | 2023.01.11.
A barcsi gála folytatását kiváló körülmények várták Lengyeltótiban. A Somogyi Szépkorúak XXIV. Megyei Vegyes Műfajú Gála második felvonásának kezdetén közel háromszáz részvevő várta a rendezvényt megnyitó szignált és az azt követő sokszínű műsort a lengyeltóti művelődési központban.

Az szépkorúak hónapja keretében megtartott rendezvény Kardos István szavalatával és az idősek köszöntésével kezdődött, amelyben Huszti Gábor, a Somogy megyei Közgyűlés alelnöke az esemény jelentőségéről is szót ejtett. – A legfontosabb, hogy mosolyt tudjunk csalni az arcokra, és örömet szerezzünk egymásnak- mondta.

Zsombok Lajos Lengyeltóti város polgármestere a nyugdíjas közösségek fontosságáról, a szépkorúak megbecsüléséről beszélt.

A mintegy háromórás bemutató alaphangulatát a lengyeltóti nyugdíjas egyesület énekkara adta meg. Az őket követő huszonkét fellépő a kulturális életünk és néphagyományaink legszebb darabjaiból válogatott.

A műsorszámok közel felében népdalok és magyar nóták hangzottak el, nem egy esetben citeraszó és tangóharmonika kíséretében. Ez utóbbiak közül különösen a siófokiak balatoni dalcsokra emelkedett ki, de hangulatos volt a kaposvári Herbstosen Chornak a magyarországi német nemzetiség dalaiból történt válogatása, a somogyváriak produkciója és a szentgáloskéri citerások műsora is.

A kaposvári Obsitos Dalkar katonanótáival, a Tüskevárért- Kecelhegyért Egyesület Nyugdíjas Klubja népdalcsokrával, a szóládi Tóth Józsefné pedig szép hangjával vívta ki a hallgatóság elismerését.

Nagy taps kísérte a balatonföldváriak sortáncát, a várdaiak Európa táncaiból történt válogatását, a nagyberkiek keringőjét és a kercseligetiek bemutatóját is.

Nem volt hiány szép versekben sem, a siófoki Majer Róbertné, a szóládi  Aranyás Kálmánné és a bábonymegyeri Vígh Lídia ezúttal is bizonyította a költészet iránti mély elkötelezettségét.

A népi humor sem hiányzott, amelynek részeként a kaposvári Derű hangjai csoport  A róka és a holló meséjének többféle változatával nevettette meg a hallgatóságot, míg a zicsiek a hivatali várakozás és két óvodás kisgyerek nyuszival kapcsolatos eszmecseréjének derűs pillanatait idézte fel. A mesztegnyőiek a falusi élet mosolyra fakasztó mozzanataiból a Leánykérés című népi játékot adták elő hangulatos dalbetétekkel, Pintér József citeraművész kíséretével.

A bemutató végén nem ok nélkül szólt elégedetten a gála színvonaláról  Stikel János elnök, megköszönve a város vezetésének, a művelődési központ munkatársainak és a Pintér Jánosné vezette helyi nyugdíjas egyesület tagjainak a minden igényt kielégítő feltételeket és a kiváló szervezést.

A gáláról készült fotók a GALÉRIA könyvtárban láthatóak

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Most van szükség a tisztes nyugdíjra    
Általános | 2023.06.02.
Most van szükség a tisztes nyugdíjraAz időseknek nincsenek arra évtizedeik, hogy kivárják a kedvező változást, állapította meg a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége elnöksége a május 17.-én megtartott küldöttgyűlés beszámolójában.
KÖZEL AZ ÚRHOZ    
Általános | 2023.04.29.
KÖZEL AZ ÚRHOZSzövetségünk tagsága körében jelentős a valamelyik felekezethez tartozó hívők aránya. Ezért is fogalmazódott meg elnökségünk részéről az a gondolat, hogy hívő tagjaink részére is programot kínáljunk.
40 éves az "Ezüst Nyár    
Általános | 2023.03.31.
Négy évtizede minden évben megrendezésre kerül a somogyi nyugdíjasok kedvenc tábora az Ezüst Nyár. A tábor népszerűsége töretlen. Minden évben a telt házzal "üzemel". Elnökségünk bízik abban, hogy ebben az évben is megtelnek a szobák a tradicionálisan jó hangulatú és gazdag, szórakoztató programok hatására.
Ujra lendületben. Sokszínű programot kínál Szövetségünk a tagjainak    
Általános | 2023.03.01.
Február végén tartotta elnökségünk a 2023-as esztendő első elnökségi ülését. Bevezetőjében Stikel János elnök óvatos optimizmussal de bizakodóan emelte ki, hogy talán ebben az évben már maradéktalanul megvalósíthatják eltervezett programjukat.
Második felvonás Lengyeltótiban    
Általános | 2023.01.11.
A barcsi gála folytatását kiváló körülmények várták Lengyeltótiban. A Somogyi Szépkorúak XXIV. Megyei Vegyes Műfajú Gála második felvonásának kezdetén közel háromszáz részvevő várta a rendezvényt megnyitó szignált és az azt követő sokszínű műsort a lengyeltóti művelődési központban.
LEGÚJABB KÉPEK