Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Az összetartozás érzése többet ér minden pirulánál. XXIV. Vegyes Műfajú Megyei Művészeti Gála első felvonása BARCSON    
Általános | 2023.01.05.
Az összetartozás érzése többet ér minden pirulánál – vallják nyugdíjasaink. Október hónap Somogy megyében hagyományosan a Szépkorúak Hónapja. Ezért 24. éve mindig október hónapban kerül megrendezésre a szépkorúak megyei szintű művészeti bemutatója, mely alkalmat ad arra is, hogy köszöntsék a nyugdíjasokat. Erre most a COVID járvány miatt két évet kellett várni a Szövetség tagszervezeteinek a nyugdíjas társainknak.

Több mint egy évtized után újra Barcson rendezhettük meg a XXIV. megyei szintű vegyes műfajú gálánk első felvonását.

A tavaszi hónapokban lezajlott „Tavaszi Zsongás” Kistérségi Kulturális Bemutatókról a Szövetség déli régiójához tartozó legjobb szólisták és csoportok kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. A 22 műsorszámból álló három és fél órás program keretében több mint 150 szereplő lépett színpadra, akik versekkel, énekes műsorszámokkal, táncokkal és hangszeres szólókkal szórakoztatták a  barcsi művelődési ház színház temét megtöltő résztvevőket és érdeklődőket. A színvonalas produkciók gyakran ragadtatták tapsra a lelkes közönséget.

A rendezvényt Barcs város polgármestere, a gála védnöke Soós Csaba nyitotta meg. Köszöntőjében örömmel szólt arról, hogy Barcs  lehet a házigazdája a megyei gálánk első részének. Kiemelte a nyugdíjas közösségek fontosságát és a települések életében betöltött aktív tevékenységüket. Szünetben friss pogácsával lepte meg a résztvevőket.

Stikel János a Szövetség elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a koronavírus járvány még mindig éreztette hatását. A csoportok lelkiismeretesen szorgalmasan felkészültek, de soraikból sokan még hiányoztak e közösséget éltető megyei rendezvényről.

Az elnök a gála végén várakozáson felüli  színvonalúnak nevezte a műsorszámokat. Kiemelte és a köszönet hangján szólt arról, hogy a rendezvény sikeréhez jelentősen hozzájárult a művelődési ház dolgozóinak és a rendezésben segítő Barcsi Nyugdíjas Klub tagjainak lelkes odaadó és szakszerű munkája.

A rendezvény végén minden fellépő a Barcs város címerével és a Szövetség logójával ellátott és Soós Csaba polgármester és a Szövetség elnöke által aláírt emléklapot vehetett át.

A gáláról készült fotók a GALÉRIA könyvtárban láthatóak.

Elnökség

 

 

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Most van szükség a tisztes nyugdíjra    
Általános | 2023.06.02.
Most van szükség a tisztes nyugdíjraAz időseknek nincsenek arra évtizedeik, hogy kivárják a kedvező változást, állapította meg a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége elnöksége a május 17.-én megtartott küldöttgyűlés beszámolójában.
KÖZEL AZ ÚRHOZ    
Általános | 2023.04.29.
KÖZEL AZ ÚRHOZSzövetségünk tagsága körében jelentős a valamelyik felekezethez tartozó hívők aránya. Ezért is fogalmazódott meg elnökségünk részéről az a gondolat, hogy hívő tagjaink részére is programot kínáljunk.
40 éves az "Ezüst Nyár    
Általános | 2023.03.31.
Négy évtizede minden évben megrendezésre kerül a somogyi nyugdíjasok kedvenc tábora az Ezüst Nyár. A tábor népszerűsége töretlen. Minden évben a telt házzal "üzemel". Elnökségünk bízik abban, hogy ebben az évben is megtelnek a szobák a tradicionálisan jó hangulatú és gazdag, szórakoztató programok hatására.
Ujra lendületben. Sokszínű programot kínál Szövetségünk a tagjainak    
Általános | 2023.03.01.
Február végén tartotta elnökségünk a 2023-as esztendő első elnökségi ülését. Bevezetőjében Stikel János elnök óvatos optimizmussal de bizakodóan emelte ki, hogy talán ebben az évben már maradéktalanul megvalósíthatják eltervezett programjukat.
Második felvonás Lengyeltótiban    
Általános | 2023.01.11.
A barcsi gála folytatását kiváló körülmények várták Lengyeltótiban. A Somogyi Szépkorúak XXIV. Megyei Vegyes Műfajú Gála második felvonásának kezdetén közel háromszáz részvevő várta a rendezvényt megnyitó szignált és az azt követő sokszínű műsort a lengyeltóti művelődési központban.
LEGÚJABB KÉPEK