Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Az összetartozás érzése többet ér minden pirulánál. XXIV. Vegyes Műfajú Megyei Művészeti Gála első felvonása BARCSON    
Általános | 2023.01.05.
Az összetartozás érzése többet ér minden pirulánál – vallják nyugdíjasaink. Október hónap Somogy megyében hagyományosan a Szépkorúak Hónapja. Ezért 24. éve mindig október hónapban kerül megrendezésre a szépkorúak megyei szintű művészeti bemutatója, mely alkalmat ad arra is, hogy köszöntsék a nyugdíjasokat. Erre most a COVID járvány miatt két évet kellett várni a Szövetség tagszervezeteinek a nyugdíjas társainknak.

Több mint egy évtized után újra Barcson rendezhettük meg a XXIV. megyei szintű vegyes műfajú gálánk első felvonását.

A tavaszi hónapokban lezajlott „Tavaszi Zsongás” Kistérségi Kulturális Bemutatókról a Szövetség déli régiójához tartozó legjobb szólisták és csoportok kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. A 22 műsorszámból álló három és fél órás program keretében több mint 150 szereplő lépett színpadra, akik versekkel, énekes műsorszámokkal, táncokkal és hangszeres szólókkal szórakoztatták a  barcsi művelődési ház színház temét megtöltő résztvevőket és érdeklődőket. A színvonalas produkciók gyakran ragadtatták tapsra a lelkes közönséget.

A rendezvényt Barcs város polgármestere, a gála védnöke Soós Csaba nyitotta meg. Köszöntőjében örömmel szólt arról, hogy Barcs  lehet a házigazdája a megyei gálánk első részének. Kiemelte a nyugdíjas közösségek fontosságát és a települések életében betöltött aktív tevékenységüket. Szünetben friss pogácsával lepte meg a résztvevőket.

Stikel János a Szövetség elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a koronavírus járvány még mindig éreztette hatását. A csoportok lelkiismeretesen szorgalmasan felkészültek, de soraikból sokan még hiányoztak e közösséget éltető megyei rendezvényről.

Az elnök a gála végén várakozáson felüli  színvonalúnak nevezte a műsorszámokat. Kiemelte és a köszönet hangján szólt arról, hogy a rendezvény sikeréhez jelentősen hozzájárult a művelődési ház dolgozóinak és a rendezésben segítő Barcsi Nyugdíjas Klub tagjainak lelkes odaadó és szakszerű munkája.

A rendezvény végén minden fellépő a Barcs város címerével és a Szövetség logójával ellátott és Soós Csaba polgármester és a Szövetség elnöke által aláírt emléklapot vehetett át.

A gáláról készült fotók a GALÉRIA könyvtárban láthatóak.

Elnökség

 

 

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Civileket a Somogy Vármegyei Közgyűlkésbe    
Általános | 2024.05.10.
Civileket a Somogy Vármegyei KözgyűlkésbeMint mindenki előtt ismeretes, hogy egy hónap múlva június 09.-én az ország választásra jogosult polgárai, dönthetnek a településük új vezetéséről, a vármegyei közgyűlések tagjairól és képviselőket küldhetnek az Európai Parlamentbe.
PORGRAMOK 2024    
Általános | 2024.04.15.
Szövetségünk 2024 április 04.-én tartotta Küldöttgyűlését. A küldöttek az előírt napirendek között elfogadták az elnökség 2024 évre ajánlott munkaprogramját, benne a tagszervezetek felé javasolt pályázatokat és versenyeket.
Isten veled Elnök Úr! Isten Veled Gyenesei Pista!    
Általános | 2024.04.15.
Mint ismeretes előttetek, Dr. Gyenesei István a 30. éves SOMOGYÉRT Egyesület elnöke, türelemmel viselt súlyos betegség következtében március 21.-én elhunyt. Április 06.-án Kaposváron helyezték végső nyugalomba. A gyászszertartáson a SOMOGYÉRT Egyesület és a Szövetségünk nevében Stikel János mondott búcsúzó beszédet.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása    
Általános | 2024.01.22.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása
Legördült a függöny 2023-ban    
Általános | 2023.12.23.
Siófokon a Szépkorúak Hónapja rendezvény sorozat zárásaként megtartott vegyes műfajú gálával véget ért a Szövetség 2023. második féléves programja, amely hat vármegyei szintű rendezvényt foglalt magába. A sokszínű több programot is felsorakoztató rendezvények szövetségünk tagságának túlnyomó többségét aktivizálták. Közel kétezer szépkorú társunk volt tevékeny résztvevője a tartalmas, változatos és szórakoztató eseményeknek.
LEGÚJABB KÉPEK
Ulrich Róbert a csurgói Viktor Kft. igazgatója Díszoklevél 
 
Gál Istvánné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
 
 
Gyurik Attila Fiad polgármestere Díszoklevél 
 
Tóth Gergely a CE Plaza Hotel tulajdonosa Díszoklevél 
 
Tóth Lajosné Nágocs Szövetségben a Szépkorúakért Díj 
 
Székely Lászlóné Somogysárd Díszoklevél  
 
Pápa Erzsébet Csurgó Díszoklevél 
 
Márkus Ferencné Várda Díszoklevél 
 
Majzik Gyuláné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
László Vilmosné a Várda Díszoklevél 
 
Kovács Ferenc Szentgáloskér Díszoklevél 
 
Joós Ferencné Nagyatád Díszoklevél  
 
Horváth Győző Iharos polgármestere Díszoklevé 
 
Fülöp Magdolna Csombárd Díszoklevél 
 
Éder Erzsébet Kaposvár Díszoklevél 
 
Dékány Lászlóné Csombárd Diszoklevél 
 
Huszti Gábor Somogy Vármegye Közgyűlés alelnöke Szövetség Dísz Tagja 
 
 
 
Verb Józsefné Zselickislak Szövetségben a Szépkorúakért Díj