Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
"Ez a vonat most van indulóban", 8 katonadalos találkozó Taszáron    
Általános | 2022.11.20.
Két év „COVID szünet” után ismét zengtek a katonadalok Taszáron. Nyolcadik alkalommal rendeztük meg a Somogyi Szépkorúak Katonadalos találkozóját. Az esemény a hagyományoknak megfelelően az idősek hónapja nyitó rendezvénye volt.

Két év „COVID szünet” után ismét zengtek a katonadalok Taszáron. Nyolcadik alkalommal rendeztük meg a Somogyi Szépkorúak Katonadalos találkozóját. Az esemény a hagyományoknak megfelelően az idősek hónapja nyitó rendezvénye volt, és itt került sor az elismerések és az év közben meghirdetett versenyek díjátadására is.

A megnyitón a hagyományőrző huszároké volt a főszerep, akik  az érkezőket katonai tiszteletadással fogadták a bejárat előtt. A rendezvényt Kardos István szavalata nyitotta meg. Ezt követően a hagyományőrző huszárok Kossuth- nótákat adtak elő, majd Balog Dezső huszárkapitány pedig Petőfi Sándor A Vén zászlótartó című versét mondta el.

A hangulatos megnyitó után Bíró Norbert és Gyenesei István köszöntötte az időseket, Stikel János elnök pedig a rendezvény jelentőségét is méltatva kiemelte: a támogatók, így különösen a taszári önkormányzat segítsége nélkül nehezen tudták volna megrendezni a találkozót. Varjas András polgármester büszkén szólt arról, hogy a település adhat otthont az eseménynek, és az ígérete szerint ez a jövőben sem lesz másként.

Ezután került sor az elismerések átadására (az elismerésben részesültek névjegyzéke a DÍJAZOTTAK könyvtárban olvasható, a fotók pedig a GALÉRIA könyvtárban láthatóak )

Majd a katonanóták vették át a főszerepet. A tizenhét műsorszámban a kuruc kortól a szabadságharcon át a két világháború és a közel múlt katonanótái csendültek fel. A katonák megénekelték a dicső győzelmeket, de a bukás miatti fájdalmukat sem hallgatták el. Szóltak a dalok szerelemről és a bizakodásról, hogy túlélve minden nehézséget a katonák visszatérhetnek szeretteikhez. Bár az énekkarokat nem minden esetben szakemberek készítették fel, a többségük mégis magas szinten közvetítette ezeket az érzelmeket. A nóták jellegéből adódóan és a hangzás miatt is kiemelkedtek azok a kórusok, amelyikben férfiak is szerepeltek, különösen a zákányfalui vegyeskar lendületes, színvonalas előadása dobta fel a hangulatot, mint ahogy a bábonymegyeri férfikar is nagy sikert aratott főleg a Diák kislány című dallal. Kellemes színfoltja volt a rendezvénynek a fiatalokból álló szentgáloskéri citerazenekar is, amely már a kezdetektől szereplője az eseménynek. Méltó zárása volt a találkozónak a magyaregresi vegyeskar impozáns, tangóharmonikás kísérettel előadott, remek hangulatú összeállítása.

A hagyományoknak megfelelően a sikeres rendezvény a több mint 300 fő közös éneklésével zárult.

Az elnökség gratulál az fellépőknek a színvonalas műsoraikhoz.

Köszönjük Varjas Andrásnak Taszár község polgármesterének és a képviselő testületnek a támogatását. Köszönjük a Taszári Turul Egyesületnek a találkozó helyi szervezési és  lebonyolításban végzett kiemelkedő munkáját. Köszönet mindazoknak, akik munkájukkal, segítségükkel bármilyen formában részt vállaltak az esemény sikeréért.

Elnökség

A Találkozóról készült fotók a honlap "GALÉRIA" könyvtárában láthatók

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Most van szükség a tisztes nyugdíjra    
Általános | 2023.06.02.
Most van szükség a tisztes nyugdíjraAz időseknek nincsenek arra évtizedeik, hogy kivárják a kedvező változást, állapította meg a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége elnöksége a május 17.-én megtartott küldöttgyűlés beszámolójában.
KÖZEL AZ ÚRHOZ    
Általános | 2023.04.29.
KÖZEL AZ ÚRHOZSzövetségünk tagsága körében jelentős a valamelyik felekezethez tartozó hívők aránya. Ezért is fogalmazódott meg elnökségünk részéről az a gondolat, hogy hívő tagjaink részére is programot kínáljunk.
40 éves az "Ezüst Nyár    
Általános | 2023.03.31.
Négy évtizede minden évben megrendezésre kerül a somogyi nyugdíjasok kedvenc tábora az Ezüst Nyár. A tábor népszerűsége töretlen. Minden évben a telt házzal "üzemel". Elnökségünk bízik abban, hogy ebben az évben is megtelnek a szobák a tradicionálisan jó hangulatú és gazdag, szórakoztató programok hatására.
Ujra lendületben. Sokszínű programot kínál Szövetségünk a tagjainak    
Általános | 2023.03.01.
Február végén tartotta elnökségünk a 2023-as esztendő első elnökségi ülését. Bevezetőjében Stikel János elnök óvatos optimizmussal de bizakodóan emelte ki, hogy talán ebben az évben már maradéktalanul megvalósíthatják eltervezett programjukat.
Második felvonás Lengyeltótiban    
Általános | 2023.01.11.
A barcsi gála folytatását kiváló körülmények várták Lengyeltótiban. A Somogyi Szépkorúak XXIV. Megyei Vegyes Műfajú Gála második felvonásának kezdetén közel háromszáz részvevő várta a rendezvényt megnyitó szignált és az azt követő sokszínű műsort a lengyeltóti művelődési központban.
LEGÚJABB KÉPEK