Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Tagszervezeti vezetők találkozója Atádon    
Általános | 2022.11.13.
Több mint két évtizede minden évben egy alkalommal találkozóra hívja az elnökség a Szövetség tagszervezeti vezetőit és helyetteseit két napos szakmai jellegű találkozóra. Ezúttal is, már hetedik alkalommal Nagyatád városa adott helyet a szeptemberi mintegy száz fős tanácskozásnak.

A két napos program elsődleges célja a tagszervezeti vezetők találkozása és tapasztalat cseréje, a szakmai programon túl a környék látnivalóival való ismerkedés.

A mostani alkalommal Nagyatád város polgármesterének Ormai Istvánnak a „tárlatvezetésével” ismerkedtünk a település múltjával és jelenével. A rendkívül informatív és igazi lokálpatrióta város bemutatás osztatlan sikert aratott a találkozó résztvevőinek körépen.

Az este sütemény kóstolgatással, borozgatással, vidám beszélgetésekkel és kinek kedve szerint tánccal telt.

A szakmai nap megnyitójaként Ormai István a másokért végzett önkéntes, önzetlen munka értékéről és jelentőségéről beszélt, méltatva ezzel a Szövetség tevékenységét.

A Szövetség  elnöke Stikel János mondandójának nagyobbik része, a kialakult nehéz elsősorban anyagi feltételek elemzéséről és a szervezet további színvonalas működése feltételeinek megoldási lehetőségeiről, hogyanjáról szólt.

Szenvedélyesen beszélt arról, hogy a 31 éves múlttal, négyezres tagsággal és jelentős „holdudvarral” rendelkező szervezetük munkáját hogyan becsülik meg a különböző szinteken.

Elfogathatatlannak minősítette a Nemzeti Együttműködési Alap illetékes kollégiumának a viszonyulását a több mint három évtizede működő Szövetségnek az  idősek mentális, fizikális és érdekvédelmi munkájához. A kollégium az elmúlt két évben benyújtott működéssel kapcsolatos pályázatok mindegyikét elutasította. Ez az elnökség olvasatában azt jelenti, hogy az illetékes kollégium egy „ huncut forint „ támogatására sem találta méltónak a szervezetünk tevékenységét. Ez több mint elkeserítő.

A találkozón résztvevők egyöntetűen támogatták a tagdíj emelés szükségességét és mértékét. A Szövetség színvonalas, tartalmas munkájának megőrzése érdekében egyetértettek egy egyszeri pénz gyűjtés akcióval.

Az elnök a téma lezárásaként megköszönte Bíró Norbertnek a Somogy Megyei Közgyűlés Elnökének anyagi és erkölcsi támogatását, melyre a jövőben is számít. Köszönettel szólt azon települési vezetőkről is, akiktől nélkülözhetetlen és jelentős támogatást kaptak a programok megrendezéséhez.

Az elnök a továbbiakban a szervezet építés fontosságáról beszélt. A Szövetség céljaként jelölte meg egyrészt a tagszervezetek létszámának növelését, másrészt új szervezetek létrehozását.

Reményét fejezte ki, hogy a COVID helyzet alakulása lehetővé teszi, hogy végre intenzíven elinduljon ez a már korábban tervezett és előkészített munka.

A továbbiakban azokról a rendezvényekről volt szó, amelyek a Szépkorúak Hónapja alkalmából megrendezésre kerülnek. Erről a további írásainkban adunk majd tájékoztatást.

A Találkozóról készült fotók a GALÉRIA könyvtárban tekinthetők meg.

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Most van szükség a tisztes nyugdíjra    
Általános | 2023.06.02.
Most van szükség a tisztes nyugdíjraAz időseknek nincsenek arra évtizedeik, hogy kivárják a kedvező változást, állapította meg a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége elnöksége a május 17.-én megtartott küldöttgyűlés beszámolójában.
KÖZEL AZ ÚRHOZ    
Általános | 2023.04.29.
KÖZEL AZ ÚRHOZSzövetségünk tagsága körében jelentős a valamelyik felekezethez tartozó hívők aránya. Ezért is fogalmazódott meg elnökségünk részéről az a gondolat, hogy hívő tagjaink részére is programot kínáljunk.
40 éves az "Ezüst Nyár    
Általános | 2023.03.31.
Négy évtizede minden évben megrendezésre kerül a somogyi nyugdíjasok kedvenc tábora az Ezüst Nyár. A tábor népszerűsége töretlen. Minden évben a telt házzal "üzemel". Elnökségünk bízik abban, hogy ebben az évben is megtelnek a szobák a tradicionálisan jó hangulatú és gazdag, szórakoztató programok hatására.
Ujra lendületben. Sokszínű programot kínál Szövetségünk a tagjainak    
Általános | 2023.03.01.
Február végén tartotta elnökségünk a 2023-as esztendő első elnökségi ülését. Bevezetőjében Stikel János elnök óvatos optimizmussal de bizakodóan emelte ki, hogy talán ebben az évben már maradéktalanul megvalósíthatják eltervezett programjukat.
Második felvonás Lengyeltótiban    
Általános | 2023.01.11.
A barcsi gála folytatását kiváló körülmények várták Lengyeltótiban. A Somogyi Szépkorúak XXIV. Megyei Vegyes Műfajú Gála második felvonásának kezdetén közel háromszáz részvevő várta a rendezvényt megnyitó szignált és az azt követő sokszínű műsort a lengyeltóti művelődési központban.
LEGÚJABB KÉPEK