Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Tagszervezeti vezetők találkozója Atádon    
Általános | 2022.11.13.
Több mint két évtizede minden évben egy alkalommal találkozóra hívja az elnökség a Szövetség tagszervezeti vezetőit és helyetteseit két napos szakmai jellegű találkozóra. Ezúttal is, már hetedik alkalommal Nagyatád városa adott helyet a szeptemberi mintegy száz fős tanácskozásnak.

A két napos program elsődleges célja a tagszervezeti vezetők találkozása és tapasztalat cseréje, a szakmai programon túl a környék látnivalóival való ismerkedés.

A mostani alkalommal Nagyatád város polgármesterének Ormai Istvánnak a „tárlatvezetésével” ismerkedtünk a település múltjával és jelenével. A rendkívül informatív és igazi lokálpatrióta város bemutatás osztatlan sikert aratott a találkozó résztvevőinek körépen.

Az este sütemény kóstolgatással, borozgatással, vidám beszélgetésekkel és kinek kedve szerint tánccal telt.

A szakmai nap megnyitójaként Ormai István a másokért végzett önkéntes, önzetlen munka értékéről és jelentőségéről beszélt, méltatva ezzel a Szövetség tevékenységét.

A Szövetség  elnöke Stikel János mondandójának nagyobbik része, a kialakult nehéz elsősorban anyagi feltételek elemzéséről és a szervezet további színvonalas működése feltételeinek megoldási lehetőségeiről, hogyanjáról szólt.

Szenvedélyesen beszélt arról, hogy a 31 éves múlttal, négyezres tagsággal és jelentős „holdudvarral” rendelkező szervezetük munkáját hogyan becsülik meg a különböző szinteken.

Elfogathatatlannak minősítette a Nemzeti Együttműködési Alap illetékes kollégiumának a viszonyulását a több mint három évtizede működő Szövetségnek az  idősek mentális, fizikális és érdekvédelmi munkájához. A kollégium az elmúlt két évben benyújtott működéssel kapcsolatos pályázatok mindegyikét elutasította. Ez az elnökség olvasatában azt jelenti, hogy az illetékes kollégium egy „ huncut forint „ támogatására sem találta méltónak a szervezetünk tevékenységét. Ez több mint elkeserítő.

A találkozón résztvevők egyöntetűen támogatták a tagdíj emelés szükségességét és mértékét. A Szövetség színvonalas, tartalmas munkájának megőrzése érdekében egyetértettek egy egyszeri pénz gyűjtés akcióval.

Az elnök a téma lezárásaként megköszönte Bíró Norbertnek a Somogy Megyei Közgyűlés Elnökének anyagi és erkölcsi támogatását, melyre a jövőben is számít. Köszönettel szólt azon települési vezetőkről is, akiktől nélkülözhetetlen és jelentős támogatást kaptak a programok megrendezéséhez.

Az elnök a továbbiakban a szervezet építés fontosságáról beszélt. A Szövetség céljaként jelölte meg egyrészt a tagszervezetek létszámának növelését, másrészt új szervezetek létrehozását.

Reményét fejezte ki, hogy a COVID helyzet alakulása lehetővé teszi, hogy végre intenzíven elinduljon ez a már korábban tervezett és előkészített munka.

A továbbiakban azokról a rendezvényekről volt szó, amelyek a Szépkorúak Hónapja alkalmából megrendezésre kerülnek. Erről a további írásainkban adunk majd tájékoztatást.

A Találkozóról készült fotók a GALÉRIA könyvtárban tekinthetők meg.

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Civileket a Somogy Vármegyei Közgyűlkésbe    
Általános | 2024.05.10.
Civileket a Somogy Vármegyei KözgyűlkésbeMint mindenki előtt ismeretes, hogy egy hónap múlva június 09.-én az ország választásra jogosult polgárai, dönthetnek a településük új vezetéséről, a vármegyei közgyűlések tagjairól és képviselőket küldhetnek az Európai Parlamentbe.
PORGRAMOK 2024    
Általános | 2024.04.15.
Szövetségünk 2024 április 04.-én tartotta Küldöttgyűlését. A küldöttek az előírt napirendek között elfogadták az elnökség 2024 évre ajánlott munkaprogramját, benne a tagszervezetek felé javasolt pályázatokat és versenyeket.
Isten veled Elnök Úr! Isten Veled Gyenesei Pista!    
Általános | 2024.04.15.
Mint ismeretes előttetek, Dr. Gyenesei István a 30. éves SOMOGYÉRT Egyesület elnöke, türelemmel viselt súlyos betegség következtében március 21.-én elhunyt. Április 06.-án Kaposváron helyezték végső nyugalomba. A gyászszertartáson a SOMOGYÉRT Egyesület és a Szövetségünk nevében Stikel János mondott búcsúzó beszédet.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása    
Általános | 2024.01.22.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása
Legördült a függöny 2023-ban    
Általános | 2023.12.23.
Siófokon a Szépkorúak Hónapja rendezvény sorozat zárásaként megtartott vegyes műfajú gálával véget ért a Szövetség 2023. második féléves programja, amely hat vármegyei szintű rendezvényt foglalt magába. A sokszínű több programot is felsorakoztató rendezvények szövetségünk tagságának túlnyomó többségét aktivizálták. Közel kétezer szépkorú társunk volt tevékeny résztvevője a tartalmas, változatos és szórakoztató eseményeknek.
LEGÚJABB KÉPEK
Ulrich Róbert a csurgói Viktor Kft. igazgatója Díszoklevél 
 
Gál Istvánné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
 
 
Gyurik Attila Fiad polgármestere Díszoklevél 
 
Tóth Gergely a CE Plaza Hotel tulajdonosa Díszoklevél 
 
Tóth Lajosné Nágocs Szövetségben a Szépkorúakért Díj 
 
Székely Lászlóné Somogysárd Díszoklevél  
 
Pápa Erzsébet Csurgó Díszoklevél 
 
Márkus Ferencné Várda Díszoklevél 
 
Majzik Gyuláné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
László Vilmosné a Várda Díszoklevél 
 
Kovács Ferenc Szentgáloskér Díszoklevél 
 
Joós Ferencné Nagyatád Díszoklevél  
 
Horváth Győző Iharos polgármestere Díszoklevé 
 
Fülöp Magdolna Csombárd Díszoklevél 
 
Éder Erzsébet Kaposvár Díszoklevél 
 
Dékány Lászlóné Csombárd Diszoklevél 
 
Huszti Gábor Somogy Vármegye Közgyűlés alelnöke Szövetség Dísz Tagja 
 
 
 
Verb Józsefné Zselickislak Szövetségben a Szépkorúakért Díj