Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Közel az Úrhoz. Egyházi énekek ökumenikus találkozója    
Általános | 2022.10.30.
2022. februári elnökségi ülésünkön állítottuk össze Szövetségünk ez évi programját. A korona vírus járvány miatti óvatos, de bizakodó tervezés során az elnökség arra törekedett, hogy a már jól bevált és népszerű rendezvények mellett olyan programok is szerepeljenek az „étlapunkon”, ami még eddig nem volt.

Tagságunk többségének vallásos érzületét ismerve már korábban felvetődött, hogy ehhez kapcsolódóan szervezzünk valamilyen eseményt. A COVID miatt azonban csak most keríthettünk sort rá.

Máj Péter általános alelnök újra felelevenítette a már korábbi ötletét, miszerint Szövetségünk, tagszervezeteink körében szervezze meg az egyházi énekek ökumenikus találkozóját. A rendezvénynek címet is javasolt: „Közel az Úrhoz”. Az elnökség a javaslatot elfogadta és a program bekerült a Szövetség 2022 évi programjába.

A programot nagy érdeklődés fogadta és így került sor a nyár közepén a nem mindennapi eseményre a segesdi Szent László Katolikus Templomban. Nem csak a Szövetségünkhöz tartozó közösségek tagjai éltek át szép,  felejthetetlen élményeket a templomot zsúfolásig megtöltő padsorokan, de az online közvetítés révén a nagyon sok honfitársunknak is. Stikel János elnök szerint nincs tudomásunk arról, hogy az elnöksége tizenkét esztendeje alatt bárhol is lett volna hasonló jellegű nyugdíjas rendezvény hazánkban. A helyszín kiválasztásában a 18. században épült templom szépsége és csodálatos akusztikája játszott szerepet. A templom plébánosa, Kóré Miháy örömmel mondott igent a felkérésünkre, mint ahogy Bencze Imre Segesd polgármestere is maximális támogatásáról biztosított bennünket. Már az előzetes jelentkezések minden várakozást felülmúltak, végül tizennégy településről közel kétszázan jöttek el, a megkérdezettek pedig kivétel nélkül magas hőfokon beszéltek az eseményről. A résztvevők megerősítették, hogy jó ötletnek bizonyult a találkozó megrendezése. Nem gondolták volna, hogy ekkora lesz az érdeklődés, és hogy ennyi szép dalt hallhatnak és különlegesen csodálatos élményben lesz részük. Rendkívül elismerően szólt a rendezvényről Iharos polgármestere, Horváth Győző is, aki elkísérte nyugdíjasait. Megerősítette, hogy nagyon jó gondolat volt a segesdi templomban megrendezni a találkozót, amelynek miliője mindenkire különleges hatást gyakorolt. Növelték a bemutató hangulatát a hangszeres kísérők is. A lenyűgöző érzelmi hatása volt a templomi orgonának, amelynek megszólaltatója, Huszics József berzencei kántor nem csupán remek játékával, hanem csodálatos hangjával is elbűvölte a közönséget. Az énekkarok közül nehéz lenne bármelyiket is kiemelni, lévén valamennyien jól felkészülve, szívből jövő, mély átéléssel adták elő a választott egyházi énekeiket, amelyek közül minden bizonnyal jó párat még a templom falai között is ritkán hallani. Méltó befejezése volt a rendezvénynek az orgonakísérettel történt közös éneklés. Valószínűleg féltett emlék lesz majd az az emléklap melyet a résztvevők vehettek át a találkozón való szereplésük emlékére. Nem ok nélkül jegyezte meg Stikel János a záró beszédében, hogy léleképítő, felemelő élmény volt a találkozó, és hogy a Szövetség eltökélt a folytatás mellett. Hasonlóképpen nyilatkozott Kóré Mihály plébános is, akinek elmondása szerint a segesdi szolgálata alatt nem volt ilyen csodálatos élményben része, és felkérés esetén a jövőben is örömmel ad otthont a rendezvénynek.

A találkozóról készült fotók a honlap „GALÉRIA” könyvtárában láthatók

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Civileket a Somogy Vármegyei Közgyűlkésbe    
Általános | 2024.05.10.
Civileket a Somogy Vármegyei KözgyűlkésbeMint mindenki előtt ismeretes, hogy egy hónap múlva június 09.-én az ország választásra jogosult polgárai, dönthetnek a településük új vezetéséről, a vármegyei közgyűlések tagjairól és képviselőket küldhetnek az Európai Parlamentbe.
PORGRAMOK 2024    
Általános | 2024.04.15.
Szövetségünk 2024 április 04.-én tartotta Küldöttgyűlését. A küldöttek az előírt napirendek között elfogadták az elnökség 2024 évre ajánlott munkaprogramját, benne a tagszervezetek felé javasolt pályázatokat és versenyeket.
Isten veled Elnök Úr! Isten Veled Gyenesei Pista!    
Általános | 2024.04.15.
Mint ismeretes előttetek, Dr. Gyenesei István a 30. éves SOMOGYÉRT Egyesület elnöke, türelemmel viselt súlyos betegség következtében március 21.-én elhunyt. Április 06.-án Kaposváron helyezték végső nyugalomba. A gyászszertartáson a SOMOGYÉRT Egyesület és a Szövetségünk nevében Stikel János mondott búcsúzó beszédet.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása    
Általános | 2024.01.22.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása
Legördült a függöny 2023-ban    
Általános | 2023.12.23.
Siófokon a Szépkorúak Hónapja rendezvény sorozat zárásaként megtartott vegyes műfajú gálával véget ért a Szövetség 2023. második féléves programja, amely hat vármegyei szintű rendezvényt foglalt magába. A sokszínű több programot is felsorakoztató rendezvények szövetségünk tagságának túlnyomó többségét aktivizálták. Közel kétezer szépkorú társunk volt tevékeny résztvevője a tartalmas, változatos és szórakoztató eseményeknek.
LEGÚJABB KÉPEK
Ulrich Róbert a csurgói Viktor Kft. igazgatója Díszoklevél 
 
Gál Istvánné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
 
 
Gyurik Attila Fiad polgármestere Díszoklevél 
 
Tóth Gergely a CE Plaza Hotel tulajdonosa Díszoklevél 
 
Tóth Lajosné Nágocs Szövetségben a Szépkorúakért Díj 
 
Székely Lászlóné Somogysárd Díszoklevél  
 
Pápa Erzsébet Csurgó Díszoklevél 
 
Márkus Ferencné Várda Díszoklevél 
 
Majzik Gyuláné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
László Vilmosné a Várda Díszoklevél 
 
Kovács Ferenc Szentgáloskér Díszoklevél 
 
Joós Ferencné Nagyatád Díszoklevél  
 
Horváth Győző Iharos polgármestere Díszoklevé 
 
Fülöp Magdolna Csombárd Díszoklevél 
 
Éder Erzsébet Kaposvár Díszoklevél 
 
Dékány Lászlóné Csombárd Diszoklevél 
 
Huszti Gábor Somogy Vármegye Közgyűlés alelnöke Szövetség Dísz Tagja 
 
 
 
Verb Józsefné Zselickislak Szövetségben a Szépkorúakért Díj