Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Közel az Úrhoz. Egyházi énekek ökumenikus találkozója    
Általános | 2022.10.30.
2022. februári elnökségi ülésünkön állítottuk össze Szövetségünk ez évi programját. A korona vírus járvány miatti óvatos, de bizakodó tervezés során az elnökség arra törekedett, hogy a már jól bevált és népszerű rendezvények mellett olyan programok is szerepeljenek az „étlapunkon”, ami még eddig nem volt.

Tagságunk többségének vallásos érzületét ismerve már korábban felvetődött, hogy ehhez kapcsolódóan szervezzünk valamilyen eseményt. A COVID miatt azonban csak most keríthettünk sort rá.

Máj Péter általános alelnök újra felelevenítette a már korábbi ötletét, miszerint Szövetségünk, tagszervezeteink körében szervezze meg az egyházi énekek ökumenikus találkozóját. A rendezvénynek címet is javasolt: „Közel az Úrhoz”. Az elnökség a javaslatot elfogadta és a program bekerült a Szövetség 2022 évi programjába.

A programot nagy érdeklődés fogadta és így került sor a nyár közepén a nem mindennapi eseményre a segesdi Szent László Katolikus Templomban. Nem csak a Szövetségünkhöz tartozó közösségek tagjai éltek át szép,  felejthetetlen élményeket a templomot zsúfolásig megtöltő padsorokan, de az online közvetítés révén a nagyon sok honfitársunknak is. Stikel János elnök szerint nincs tudomásunk arról, hogy az elnöksége tizenkét esztendeje alatt bárhol is lett volna hasonló jellegű nyugdíjas rendezvény hazánkban. A helyszín kiválasztásában a 18. században épült templom szépsége és csodálatos akusztikája játszott szerepet. A templom plébánosa, Kóré Miháy örömmel mondott igent a felkérésünkre, mint ahogy Bencze Imre Segesd polgármestere is maximális támogatásáról biztosított bennünket. Már az előzetes jelentkezések minden várakozást felülmúltak, végül tizennégy településről közel kétszázan jöttek el, a megkérdezettek pedig kivétel nélkül magas hőfokon beszéltek az eseményről. A résztvevők megerősítették, hogy jó ötletnek bizonyult a találkozó megrendezése. Nem gondolták volna, hogy ekkora lesz az érdeklődés, és hogy ennyi szép dalt hallhatnak és különlegesen csodálatos élményben lesz részük. Rendkívül elismerően szólt a rendezvényről Iharos polgármestere, Horváth Győző is, aki elkísérte nyugdíjasait. Megerősítette, hogy nagyon jó gondolat volt a segesdi templomban megrendezni a találkozót, amelynek miliője mindenkire különleges hatást gyakorolt. Növelték a bemutató hangulatát a hangszeres kísérők is. A lenyűgöző érzelmi hatása volt a templomi orgonának, amelynek megszólaltatója, Huszics József berzencei kántor nem csupán remek játékával, hanem csodálatos hangjával is elbűvölte a közönséget. Az énekkarok közül nehéz lenne bármelyiket is kiemelni, lévén valamennyien jól felkészülve, szívből jövő, mély átéléssel adták elő a választott egyházi énekeiket, amelyek közül minden bizonnyal jó párat még a templom falai között is ritkán hallani. Méltó befejezése volt a rendezvénynek az orgonakísérettel történt közös éneklés. Valószínűleg féltett emlék lesz majd az az emléklap melyet a résztvevők vehettek át a találkozón való szereplésük emlékére. Nem ok nélkül jegyezte meg Stikel János a záró beszédében, hogy léleképítő, felemelő élmény volt a találkozó, és hogy a Szövetség eltökélt a folytatás mellett. Hasonlóképpen nyilatkozott Kóré Mihály plébános is, akinek elmondása szerint a segesdi szolgálata alatt nem volt ilyen csodálatos élményben része, és felkérés esetén a jövőben is örömmel ad otthont a rendezvénynek.

A találkozóról készült fotók a honlap „GALÉRIA” könyvtárában láthatók

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Most van szükség a tisztes nyugdíjra    
Általános | 2023.06.02.
Most van szükség a tisztes nyugdíjraAz időseknek nincsenek arra évtizedeik, hogy kivárják a kedvező változást, állapította meg a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége elnöksége a május 17.-én megtartott küldöttgyűlés beszámolójában.
KÖZEL AZ ÚRHOZ    
Általános | 2023.04.29.
KÖZEL AZ ÚRHOZSzövetségünk tagsága körében jelentős a valamelyik felekezethez tartozó hívők aránya. Ezért is fogalmazódott meg elnökségünk részéről az a gondolat, hogy hívő tagjaink részére is programot kínáljunk.
40 éves az "Ezüst Nyár    
Általános | 2023.03.31.
Négy évtizede minden évben megrendezésre kerül a somogyi nyugdíjasok kedvenc tábora az Ezüst Nyár. A tábor népszerűsége töretlen. Minden évben a telt házzal "üzemel". Elnökségünk bízik abban, hogy ebben az évben is megtelnek a szobák a tradicionálisan jó hangulatú és gazdag, szórakoztató programok hatására.
Ujra lendületben. Sokszínű programot kínál Szövetségünk a tagjainak    
Általános | 2023.03.01.
Február végén tartotta elnökségünk a 2023-as esztendő első elnökségi ülését. Bevezetőjében Stikel János elnök óvatos optimizmussal de bizakodóan emelte ki, hogy talán ebben az évben már maradéktalanul megvalósíthatják eltervezett programjukat.
Második felvonás Lengyeltótiban    
Általános | 2023.01.11.
A barcsi gála folytatását kiváló körülmények várták Lengyeltótiban. A Somogyi Szépkorúak XXIV. Megyei Vegyes Műfajú Gála második felvonásának kezdetén közel háromszáz részvevő várta a rendezvényt megnyitó szignált és az azt követő sokszínű műsort a lengyeltóti művelődési központban.
LEGÚJABB KÉPEK