Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Újabb négy évre kapott bizalmat az elnökség    
Általános | 2022.04.11.
Közel nyolcvan százalékos részvétellel tartottuk meg éves küldöttgyűlésünket. Mivel a négy évre megválasztott tisztségviselők mandátuma lejárt, az értekezlet legfőbb feladata az elnökség és a testület mellett működő bizottságok újraválasztása volt.

Közel nyolcvan százalékos részvétellel tartottuk meg éves küldöttgyűlésünket. Mivel a négy évre megválasztott tisztségviselők mandátuma lejárt, az értekezlet legfőbb feladata az elnökség és a testület mellett működő bizottságok újraválasztása volt. A közelmúltban megtartott rendezvényünkön megemlékeztünk a koronavírusban elhunytakra. A taszári Rozmaring kórus ünnepi műsorát követően Stikel János elnök adott számot az elmúlt négy év munkájáról, amihez a Szövetség elmúlt öt évéről egy átfogó, gazdagon illusztrált kiadványt is kézbe vehettek a részvevők. Mindezekből kiderült, hogy az utóbbi két év kivételével egy tartalmas, eseményekben bővelkedő időszakot tudhat maga mögött a szervezetünk. A legnagyobb sikereket a kulturális tevékenység, a hagyományőrzés területén értük el. Nem sikerült stabilizálni a taglétszámok. A szervezet és tagépítéssel kapcsolatos intézkedési terv végrehajtását sem tudtuk a COVID miatt elkezdeni. A tevékenységünk legsarkalatosabb pontja az érdekvédelem és érdekképviselet volt. Bár a megyében jó a megítélésünk, ugyanakkor csalódás számunkra, hogy a közel négyezer nyugdíjast tömörítő szervezetünk munkáját a Nemzeti Együttműködési Alap illetékes kollégiuma, már két éve nem tartja méltónak a támogatásra.  Az indoklás szerint már nekünk nem jutott a keretből!

Az elnökség beszámolója kiemelte, hogy a Szövetség számára továbbra sincs jobb vagy baloldali nyugdíjas, csak somogyi szépkorúak vannak, az ő érdekükben emeltünk szót. Észrevételeinket mindenkor megalapozottan, a többség véleményét kikérve tettük. Lehet, hogy nem a mi javaslataink a legjobbak, de hogy azokat még csak megvitatásra sem tartják érdemesnek az illetékes kormányzati szervek, rendkívül sérelmesnek tarjuk. Az elmúlt ciklusban három, számunkra fontos, változtatást igénylő témában írtunk levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek. A fával és szénnel tüzelők rezsicsökkentése, a nyugdíjrendszer átalakítása és a kínai koronavírus elleni vakcinával kapcsolatban leírt véleményünk és javaslataink válasz nélkül maradtak.

A küldöttgyűlés kötelező napirendi pontjai szerint elhangzott beszámolókat a küldöttek egyhangú egyetértéssel fogadták el. Ezt követően a Jelölő Bizottság elnöke bejelentette, hogy minden funkcióra egyes jelölés volt. Mivel az ülésen más javaslat nem érkezett, ez alapján egyhangú szavazással továbbra is Stikel János maradt az elnök, általános alelnöknek Máj Pétert, ügyvezető alelnöknek és egyúttal a kulturális bizottság elnökének Buzsáki Károlynét választották. Az északi régió alelnök Kovács Lászlóné, a déli régióé Fülep István lett, valamint az elnökség tagjai maradtak a kistérségi vezetők is. A felügyelő bizottság élére Kukuly Sándorné, az etikaiéra Tilesch József került.

A tisztségviselők teljes névsora a honlapunk a SZERVEZETEINK könyvtárban olvasható. Az ülésről készült fotók a LETÖLTHETŐ ANYAGOK könyvtárban nézhetők meg és le is tölthetők.

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
KÖZEL AZ ÚRHOZ    
Általános | 2022.05.02.
Szövetségünk tagsága körében jelentős a valamilyen felekezethez tartozó hívők aránya. Ezért is fogalmazódott meg elnökségünk részéről az a gondolat, hogy hívő tagjaink részére is programot kínáljunk.
Felhívás! "EZÜST NYÁR 2022"    
Általános | 2022.04.11.
Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetségének elnöksége február 24.-i ülésén döntött arról, hogy megfelelő érdeklődés mellet megrendezi az „ Ezüst Nyár 2022„ Somogyi Szépkorúak Táborát.
Újabb négy évre kapott bizalmat az elnökség    
Általános | 2022.04.11.
Újabb négy évre kapott bizalmat az elnökségKözel nyolcvan százalékos részvétellel tartottuk meg éves küldöttgyűlésünket. Mivel a négy évre megválasztott tisztségviselők mandátuma lejárt, az értekezlet legfőbb feladata az elnökség és a testület mellett működő bizottságok újraválasztása volt.
Egészségmegőrző és természet közeli programok    
Általános | 2022.04.03.
Szövetségünk elnöksége 2022. februári ülésén döntött arról, hogy olyan programokat is ajánl a tagszervezeteinek, tagságának, amely a szervezeti életet egy kicsit közelebb viszi a természethez, miközben hozzájárul az idős korhoz igazodó egészség megőrzéshez, kedvet csinál a rendszeres természetbeni mozgáshoz
Húsvéti tojás pingáló verseny 2022    
Általános | 2022.03.16.
Húsvéti tojás pingáló verseny 2022Szövetségünk első alkalommal hirdet versenyt bízva abban, hogy sokan hódolnak ennek a húsvéti népszokásnak
LEGÚJABB KÉPEK
Érdeklődő lapozgatás 
 
Az új Etikai Bizottság 
 
Az új Felügyelő Bizottság 
 
Az megújult Kulturális Bizottság 
 
Az újra választott elnökség 
 
A részben új alelnökök és a régi új elnök 
 
Gratulálunk a Szövetség új vezetésének 
 
Elköszönés Klujber Imrénétől az elnökség korábbi tagjától 
 
A figyelő küldöttek 
 
Jó a hangulat 
 
A taszáriak műsora 
 
30 éve 
 
Dr. Gyenesei István Dísz tagunk hozzászólása 
 
Még egy igen 
 
Az elnök és az alelnökök is egyetértenek 
 
IGEN 
 
A FEB. elnök jelentése 
 
Az elnökség és jegyzőkönyv vezető 
 
Az elnökség beszámolója 
 
A küldöttek