Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Újabb négy évre kapott bizalmat az elnökség    
Általános | 2022.04.11.
Közel nyolcvan százalékos részvétellel tartottuk meg éves küldöttgyűlésünket. Mivel a négy évre megválasztott tisztségviselők mandátuma lejárt, az értekezlet legfőbb feladata az elnökség és a testület mellett működő bizottságok újraválasztása volt.

Közel nyolcvan százalékos részvétellel tartottuk meg éves küldöttgyűlésünket. Mivel a négy évre megválasztott tisztségviselők mandátuma lejárt, az értekezlet legfőbb feladata az elnökség és a testület mellett működő bizottságok újraválasztása volt. A közelmúltban megtartott rendezvényünkön megemlékeztünk a koronavírusban elhunytakra. A taszári Rozmaring kórus ünnepi műsorát követően Stikel János elnök adott számot az elmúlt négy év munkájáról, amihez a Szövetség elmúlt öt évéről egy átfogó, gazdagon illusztrált kiadványt is kézbe vehettek a részvevők. Mindezekből kiderült, hogy az utóbbi két év kivételével egy tartalmas, eseményekben bővelkedő időszakot tudhat maga mögött a szervezetünk. A legnagyobb sikereket a kulturális tevékenység, a hagyományőrzés területén értük el. Nem sikerült stabilizálni a taglétszámok. A szervezet és tagépítéssel kapcsolatos intézkedési terv végrehajtását sem tudtuk a COVID miatt elkezdeni. A tevékenységünk legsarkalatosabb pontja az érdekvédelem és érdekképviselet volt. Bár a megyében jó a megítélésünk, ugyanakkor csalódás számunkra, hogy a közel négyezer nyugdíjast tömörítő szervezetünk munkáját a Nemzeti Együttműködési Alap illetékes kollégiuma, már két éve nem tartja méltónak a támogatásra.  Az indoklás szerint már nekünk nem jutott a keretből!

Az elnökség beszámolója kiemelte, hogy a Szövetség számára továbbra sincs jobb vagy baloldali nyugdíjas, csak somogyi szépkorúak vannak, az ő érdekükben emeltünk szót. Észrevételeinket mindenkor megalapozottan, a többség véleményét kikérve tettük. Lehet, hogy nem a mi javaslataink a legjobbak, de hogy azokat még csak megvitatásra sem tartják érdemesnek az illetékes kormányzati szervek, rendkívül sérelmesnek tarjuk. Az elmúlt ciklusban három, számunkra fontos, változtatást igénylő témában írtunk levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek. A fával és szénnel tüzelők rezsicsökkentése, a nyugdíjrendszer átalakítása és a kínai koronavírus elleni vakcinával kapcsolatban leírt véleményünk és javaslataink válasz nélkül maradtak.

A küldöttgyűlés kötelező napirendi pontjai szerint elhangzott beszámolókat a küldöttek egyhangú egyetértéssel fogadták el. Ezt követően a Jelölő Bizottság elnöke bejelentette, hogy minden funkcióra egyes jelölés volt. Mivel az ülésen más javaslat nem érkezett, ez alapján egyhangú szavazással továbbra is Stikel János maradt az elnök, általános alelnöknek Máj Pétert, ügyvezető alelnöknek és egyúttal a kulturális bizottság elnökének Buzsáki Károlynét választották. Az északi régió alelnök Kovács Lászlóné, a déli régióé Fülep István lett, valamint az elnökség tagjai maradtak a kistérségi vezetők is. A felügyelő bizottság élére Kukuly Sándorné, az etikaiéra Tilesch József került.

A tisztségviselők teljes névsora a honlapunk a SZERVEZETEINK könyvtárban olvasható. Az ülésről készült fotók a LETÖLTHETŐ ANYAGOK könyvtárban nézhetők meg és le is tölthetők.

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Bővülő, színesedő programok 2023.-ban    
Általános | 2023.11.20.
A 2023 évi programban hat versenyt hirdettünk meg. Általánosságban elmondható, hogy van létjogosultsága ezeknek a versenyeknek. A programok több száz nyugdíjas társunkat aktivizált, mozgatott meg
Legördült a függöny 2023-ban    
Általános | 2023.11.20.
Siófokon a Szépkorúak Hónapja rendezvény sorozat zárásaként megtartott vegyes műfajú gálával véget ért a Szövetség 2023. második féléves programja, amely hat vármegyei szintű rendezvényt foglalt magába. A sokszínű több programot is felsorakoztató rendezvények szövetségünk tagságának túlnyomó többségét aktivizálták. Közel kétezer szépkorú társunk volt tevékeny résztvevője a tartalmas, változatos és szórakoztató eseményeknek.
Most van szükség a tisztes nyugdíjra    
Általános | 2023.06.02.
Most van szükség a tisztes nyugdíjraAz időseknek nincsenek arra évtizedeik, hogy kivárják a kedvező változást, állapította meg a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége elnöksége a május 17.-én megtartott küldöttgyűlés beszámolójában.
KÖZEL AZ ÚRHOZ    
Általános | 2023.04.29.
KÖZEL AZ ÚRHOZSzövetségünk tagsága körében jelentős a valamelyik felekezethez tartozó hívők aránya. Ezért is fogalmazódott meg elnökségünk részéről az a gondolat, hogy hívő tagjaink részére is programot kínáljunk.
40 éves az "Ezüst Nyár    
Általános | 2023.03.31.
Négy évtizede minden évben megrendezésre kerül a somogyi nyugdíjasok kedvenc tábora az Ezüst Nyár. A tábor népszerűsége töretlen. Minden évben a telt házzal "üzemel". Elnökségünk bízik abban, hogy ebben az évben is megtelnek a szobák a tradicionálisan jó hangulatú és gazdag, szórakoztató programok hatására.
LEGÚJABB KÉPEK
Ulrich Róbert a csurgói Viktor Kft. igazgatója Díszoklevél 
 
Gál Istvánné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
 
 
Gyurik Attila Fiad polgármestere Díszoklevél 
 
Tóth Gergely a CE Plaza Hotel tulajdonosa Díszoklevél 
 
Tóth Lajosné Nágocs Szövetségben a Szépkorúakért Díj 
 
Székely Lászlóné Somogysárd Díszoklevél  
 
Pápa Erzsébet Csurgó Díszoklevél 
 
Márkus Ferencné Várda Díszoklevél 
 
Majzik Gyuláné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
László Vilmosné a Várda Díszoklevél 
 
Kovács Ferenc Szentgáloskér Díszoklevél 
 
Joós Ferencné Nagyatád Díszoklevél  
 
Horváth Győző Iharos polgármestere Díszoklevé 
 
Fülöp Magdolna Csombárd Díszoklevél 
 
Éder Erzsébet Kaposvár Díszoklevél 
 
Dékány Lászlóné Csombárd Diszoklevél 
 
Huszti Gábor Somogy Vármegye Közgyűlés alelnöke Szövetség Dísz Tagja 
 
 
 
Verb Józsefné Zselickislak Szövetségben a Szépkorúakért Díj