Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
„Ezüst Nyár 2020” Somogyi Szépkorúak Tábora a koronavírus „árnyékában”    
Általános | 2020.10.11.
Nyugdíjasaink nagyon várták a tábort, melyet a tavasz végén elkezdtünk szervezni. A járvány veszély ellenére most is nagyon sok volt a jelentkező. Végül úgy döntöttünk, hogy szeptember elején a két fertőzés hullám között kellő biztonsági rendszabályok mellett megrendezzük a tábort. Örülünk, hogy legalább ezt az egy rendezvényt sikerült megtartanunk.

Mint ahogy sokan mások Szövetségünk sem így képzelte el a 2020-as esztendőt. A februári elnökségi ülésünkön egy tartalmas, programokban gazdag esztendőt képzeltünk el több újdonsággal. Aztán jött március 11, amikor is a Kormány a korona vírus magyarországi terjedése miatt életbe léptette a Veszélyhelyzetet, amely sok olyan állampolgári korlátozást tartalmazott, amely komolyan érintette a Szövetség 2020 évre jóváhagyott munkatervét is. Szövetségünk elnöksége számára abban a helyzetben tagjaink egészségének megóvása felül írt minden programot, rendezvényt.

Ennek ellenére nyugdíjasaink nagyon várták a tábort, melyet a tavasz végén elkezdtünk szervezni. A járvány veszély ellenére most is nagyon sok volt a jelentkező. Végül úgy döntöttünk, hogy szeptember elején a két fertőzés hullám között kellő biztonsági rendszabályok mellett megrendezzük a tábort.

Örülünk, hogy legalább ezt az egy rendezvényt sikerült megtartanunk.

A táborok sorában az idei volt a harminchetedik.

A megnyitóra eljött Bíró Norbert a megyei közgyűlés elnöke, aki méltatta a szépkorú generáció társadalomban ma is betöltött szerepét kiemelten utalva a többgenerációs családokra. Elismerően szól a Szövetség munkájáról. A megnyitón részt vett Gyenesei István is, akinek köszönhető, hogy 38 éve létrejött az első tábor. Köszöntőjében a nyugdíjas közösségek jelentőségéről beszélt és ennek fontosságára hívta fel a figyelmet.

A Tábor az előző évekhez hasonlóan igazi csapatmunka eredményeként jött létre.

A sikeres lebonyolításhoz a Somogy Megyei Önkormányzat és a tábor alapító Gyenesei istván jelentős anyagi támogatással járult hozzá.

A Balatonszemesi önkormányzat támogatásként térítésmentesen bocsájtotta rendelkezésünkre a művelődési házat és a programjainkhoz szintén ingyenesen vehettük igénybe az önkormányzat autóbuszait.

A jó hangulathoz a fellépő csoportok is hozzá tették a magukét. A hagyományokat folytatva a tábor támogatásaként ingyenes műsort adott a Berzencei Színjátszó Kör, a Mesztegnyői Honi Hagyományőrző egyesület és a Háromfai Dalnokok.

A megnyitón szokásos pezsgős koccintás felcímkézett poharát mindenki ajándékba kapta.

A hat napban nagyon változatos programok közül válogathattak a táborlakók.

Falunézés során megkoszorúzták Latinovits Zoltán és Bujtor István sírját, versekkel emlékezve meg róluk.

A táborozók megismerkedtek Rádpusztával és egy látványos lovasbemutatót nézhettek meg.

Busszal és komppal kombinált utazással jutottak el Tihanyba.

Az „eucharisztia éve” alkalmából Kiss Iván címzetes prépost és esperes plébános lélekemelő előadásában mutatta be, mit is takar a kifejezés.

Nem maradhatott el a hagyományos szalonna sütés sem.

A mindennapos reggeli torna mellett egy egész délelőttöt kitöltő jó hangulatú sportnap is szerepelt a Tábor programjában.

Nagyon jól sikerült a szintén hagyományos Ki Mit Tud - est is. Tizenöt műsorszámnak tapsolhatott a „Tábor lakóssága”.

Hagyomány, hogy minden évben tréfás királyválasztást tartanak, ahol a férfiak közül kiválasztják a legidősebb hercegnő jövendőbelijét. Ez az idén sem maradhatott el.

A záró nap délutánján Máj Péter tartott sok humorral fűszerezett bemutatót a somogyi betyárokról, melyet „betyárválasztás” követett. Ezen a tréfás betyárrá avatáson tizenöttel lettek többen a somogyi betyárok.

A táborzáró értékelést követően Stikel János levonta a zászlót és valamennyi táborlakó részére emléklapot nyújtott át.

A Szövetség elnöke a búcsú esten méltatta azt a kiváló munkát, amelyet Kovács Margit és öt fős segítő csapata végzett. Megköszönte azt a mindenre kiterjedő gondoskodást, melyet a táborlakók egészségének megóvása érdekében végeztek.

Hogy is köszönhettek volna másképp el egymástól  táborozók mint hogy

„jövőre ugyanitt”.

A Táborról készült fotók megtekinthetők a „GALÉRIA” könyvtárban.

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Lázmérés és fertőtlenítés után maszkban ünnepeltünk    
Általános | 2020.10.18.
Lázmérés és fertőtlenítés után maszkban ünnepeltünk„ Ne gondolt azt, hogy keveset érsz, mert nélküled más lenne ez az egész. S ha eljön az idő, mikor már nem leszel, veled is egy egész világ múlik el.” ( Balázs Fecó dalszöveg részlete )
„Ezüst Nyár 2020” Somogyi Szépkorúak Tábora a koronavírus „árnyékában”    
Általános | 2020.10.11.
„Ezüst Nyár 2020” Somogyi Szépkorúak Tábora a koronavírus „árnyékában”Nyugdíjasaink nagyon várták a tábort, melyet a tavasz végén elkezdtünk szervezni. A járvány veszély ellenére most is nagyon sok volt a jelentkező. Végül úgy döntöttünk, hogy szeptember elején a két fertőzés hullám között kellő biztonsági rendszabályok mellett megrendezzük a tábort. Örülünk, hogy legalább ezt az egy rendezvényt sikerült megtartanunk.
Ne sajnálják, hogy megöregedtetek, mert sokaknak ez sem sikerül.    
Általános | 2020.09.30.
„ Ifjúság, vénség de közel van, közte az élet, mely gyorsan elrohan.” Ezt választottuk Szövetségünk mottójául, mert, talán senki sem tudja oly szemléletesen a rohanó időt, az életünk gyarapodó, s egyben elfogyó éveit úgy megfogalmazni, mint a költő. Valóban úgy tűnik mindnyájunknak, hogy a fiatalság és az idős kor között csak egy kurta élet van, mely tényleg gyorsan elrohan.
KORONAVÍRUS 2020    
Általános | 2020.03.30.
A veszélyhelyzet és az ebből fakadó korlátozások és egészségügyi ajánlások felülírnak Szövetségünk által tervezett minden programot. Az alábbi döntést nem csak a meghozott kormányzati intézkedések kötelező érvénye miatt, hanem a nyugdíjas társaink iránt érzett felelősségünk és aggódásunkból fakadóan is hoztuk meg.
A pihenésben elfáradtak a Tábor lakók    
Általános | 2019.10.27.
36. alkalommal nyitotta meg kapuit a somogyi szépkorúak előtt az „Ezüst Nyár” Tábor szeptember elején Balatonszemesen. Az idén is teltházas tábor gazdag programmal várta a több mint 130 „pihenni vágyó” nyugdíjast.
LEGÚJABB KÉPEK
 
 
 
 
 
 
 
 
A szépkorúak és az elismerésben részesültek egészségére 
 
 
 
Elköszönés Balázs Gézánétól a Szövetség elnökségi tagjától 
 
EMLÉKLAP Fonói Őszi Fény Nyugdíjas Klubnak 
 
EMLÉKLAP Nagyberki Pedagógus Kórus 
 
EMLÉKLAP Kisgyalánért Egyesület Nőegylet 
 
EMLÉKLAP Balatonszentgyörgyi Margaréta Nyugdíjas Egyesület 
 
EMLÉKLAP Törökkoppányi Nyugdíjas Klub 
 
EMLÉKLAP Sávolyi Dalkör 
 
KOVÁCS LAJOS Emlékplakett 8. Kaposmérői Nyugdíjas Klub  
 
KOVÁCS LAJOS Emlékplakett 7. Somogysárdi Ezüstfenyő Nyugdíjas Klub  
 
KOVÁCS LAJOS Emlékplakett 6. Lábodi Hölgykoszorú Nyugdíjas Klub  
 
KOVÁCS LAJOS Emlékplakett 5. Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet Nyu 
 
KOVÁCS LAJOS Emlékplakett Nyugdíjasok Kaposvári Egyesülete 
 
KOVÁCS LAJOS emlékplakett Nagyatádi Konzervgyári Szakszervezeti Nyugdíjas Klub 
 
Vida Irén EMLÉKLAP Törökkoppányi Nyugdíjas Klub