Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Kikúrálták reumájukat a résztvevők a kaposmérői sportnapunkon    
Általános | 2019.09.08.
Hagyományosan a sportnapunkkal indult a második félév rendezvény folyama

A hagyományoknak megfelelően a második  félév nyitó rendezvénye a Reuma- kúra játékos sportnap volt, melyet Augusztus 10.-én kilencedik alkalommal rendeztük meg,  immár negyedszer Kaposmérőben.

Pukner Gábor polgármester sportverseny védnöke elmondta, azért is örömmel tettek eleget a Szövetség felkérésének, mivel nem csupán velünk ápolnak kiváló kapcsolatot, de a településükön is nagy becsben tartják a szépkorúakat. A jó együttműködést jelzi, hogy az eddigi rendezvények lebonyolítását is a nyugdíjas klubbal karöltve végezték, a részvevők legnagyobb megelégedésére.

A sportpályán lezajlott megnyitóra  húsz településéről több mint kétszázhatvanan sorakoztak fel, köztük a három megye kézfogása keretében a baranyai Kozármislenyből érkezett 42 szépkorú. Megyénkből a lengyeltótiak voltak a legtöbben, ők három csapattal is beneveztek a versenybe, míg a háromfaiak és az iharosiak első ízben vettek részt az eseményen. Stikel János elnök a köszöntőjében elmondta: mivel nem olimpián vagy világbajnokságon vannak, így nem az eredmények a legfontosabbak, sokkal inkább, hogy együtt lehetnek és egy kellemes napot eltöltve élményekben gazdagon térhessenek haza, nem mellesleg egy jót mozogva.

Nem csak a versenyszámok, hanem  a szokásosnál nagyobb meleg is megizzasztotta nem csak a versenyzőket, de a verseny bírókat is. A gyaloglás versenyszám igényelt az átlagosnál nagyobb fizikai erőfeszítést, elsősorban azért mert sokan futva igyekeztek előbb célba érni. A csapatversenyt sorozatban harmadik alkalommal a Szolidalítás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet Nyugdíjas Tagozatának csapata nyerte meg. Második lett a lengyeltóti egyesület harmadik csapata, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyére a Hetesi Nyugdíjas Klub csapata állhatott fel, akik a kilenc év során mindig dobogóra álltak, vagy dobogó közeli eredményt értek el. Egyéniben a rönkhajítást a hatvannyolc év felettiek között a volános Kövesdi Ferenc, a hatvannyolc alattiak küzdelmét a lengyeltóti Pettyán Géza nyerte. Ebben az évben is népes mezőny gyűlt össze a sodrófahajító versenyszámban.  A fiatalabb kategóriában lengyeltóti Bessenyei Istvánné néhány centi hijján harminc méterre hajította a sodrófát, ami megsüvegelendő, egyben intő jel is a férjnek, akit ismeretlenül is többen megsajnáltak. Az idősebb korcsoportban ugyancsak a lengyeltóti Illés Lajosné szerezte meg az első helyet.

Stikel János elnöknek arra a kérdésére, hogy a jövő évben is megrendezzék e a reuma kúrát, közfelkiáltással igennel válaszoltak a résztvevők.

Akkor találkozunk 2020-ban is.

A rendezvényről készült fotó válogatás a

GALÉRIA könyvtárban látható és letölthető!

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Lázmérés és fertőtlenítés után maszkban ünnepeltünk    
Általános | 2020.10.18.
Lázmérés és fertőtlenítés után maszkban ünnepeltünk„ Ne gondolt azt, hogy keveset érsz, mert nélküled más lenne ez az egész. S ha eljön az idő, mikor már nem leszel, veled is egy egész világ múlik el.” ( Balázs Fecó dalszöveg részlete )
„Ezüst Nyár 2020” Somogyi Szépkorúak Tábora a koronavírus „árnyékában”    
Általános | 2020.10.11.
„Ezüst Nyár 2020” Somogyi Szépkorúak Tábora a koronavírus „árnyékában”Nyugdíjasaink nagyon várták a tábort, melyet a tavasz végén elkezdtünk szervezni. A járvány veszély ellenére most is nagyon sok volt a jelentkező. Végül úgy döntöttünk, hogy szeptember elején a két fertőzés hullám között kellő biztonsági rendszabályok mellett megrendezzük a tábort. Örülünk, hogy legalább ezt az egy rendezvényt sikerült megtartanunk.
Ne sajnálják, hogy megöregedtetek, mert sokaknak ez sem sikerül.    
Általános | 2020.09.30.
„ Ifjúság, vénség de közel van, közte az élet, mely gyorsan elrohan.” Ezt választottuk Szövetségünk mottójául, mert, talán senki sem tudja oly szemléletesen a rohanó időt, az életünk gyarapodó, s egyben elfogyó éveit úgy megfogalmazni, mint a költő. Valóban úgy tűnik mindnyájunknak, hogy a fiatalság és az idős kor között csak egy kurta élet van, mely tényleg gyorsan elrohan.
KORONAVÍRUS 2020    
Általános | 2020.03.30.
A veszélyhelyzet és az ebből fakadó korlátozások és egészségügyi ajánlások felülírnak Szövetségünk által tervezett minden programot. Az alábbi döntést nem csak a meghozott kormányzati intézkedések kötelező érvénye miatt, hanem a nyugdíjas társaink iránt érzett felelősségünk és aggódásunkból fakadóan is hoztuk meg.
A pihenésben elfáradtak a Tábor lakók    
Általános | 2019.10.27.
36. alkalommal nyitotta meg kapuit a somogyi szépkorúak előtt az „Ezüst Nyár” Tábor szeptember elején Balatonszemesen. Az idén is teltházas tábor gazdag programmal várta a több mint 130 „pihenni vágyó” nyugdíjast.
LEGÚJABB KÉPEK
 
 
 
 
 
 
 
 
A szépkorúak és az elismerésben részesültek egészségére 
 
 
 
Elköszönés Balázs Gézánétól a Szövetség elnökségi tagjától 
 
EMLÉKLAP Fonói Őszi Fény Nyugdíjas Klubnak 
 
EMLÉKLAP Nagyberki Pedagógus Kórus 
 
EMLÉKLAP Kisgyalánért Egyesület Nőegylet 
 
EMLÉKLAP Balatonszentgyörgyi Margaréta Nyugdíjas Egyesület 
 
EMLÉKLAP Törökkoppányi Nyugdíjas Klub 
 
EMLÉKLAP Sávolyi Dalkör 
 
KOVÁCS LAJOS Emlékplakett 8. Kaposmérői Nyugdíjas Klub  
 
KOVÁCS LAJOS Emlékplakett 7. Somogysárdi Ezüstfenyő Nyugdíjas Klub  
 
KOVÁCS LAJOS Emlékplakett 6. Lábodi Hölgykoszorú Nyugdíjas Klub  
 
KOVÁCS LAJOS Emlékplakett 5. Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet Nyu 
 
KOVÁCS LAJOS Emlékplakett Nyugdíjasok Kaposvári Egyesülete 
 
KOVÁCS LAJOS emlékplakett Nagyatádi Konzervgyári Szakszervezeti Nyugdíjas Klub 
 
Vida Irén EMLÉKLAP Törökkoppányi Nyugdíjas Klub