Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Kikúrálták reumájukat a résztvevők a kaposmérői sportnapunkon    
Általános | 2019.09.08.
Hagyományosan a sportnapunkkal indult a második félév rendezvény folyama

A hagyományoknak megfelelően a második  félév nyitó rendezvénye a Reuma- kúra játékos sportnap volt, melyet Augusztus 10.-én kilencedik alkalommal rendeztük meg,  immár negyedszer Kaposmérőben.

Pukner Gábor polgármester sportverseny védnöke elmondta, azért is örömmel tettek eleget a Szövetség felkérésének, mivel nem csupán velünk ápolnak kiváló kapcsolatot, de a településükön is nagy becsben tartják a szépkorúakat. A jó együttműködést jelzi, hogy az eddigi rendezvények lebonyolítását is a nyugdíjas klubbal karöltve végezték, a részvevők legnagyobb megelégedésére.

A sportpályán lezajlott megnyitóra  húsz településéről több mint kétszázhatvanan sorakoztak fel, köztük a három megye kézfogása keretében a baranyai Kozármislenyből érkezett 42 szépkorú. Megyénkből a lengyeltótiak voltak a legtöbben, ők három csapattal is beneveztek a versenybe, míg a háromfaiak és az iharosiak első ízben vettek részt az eseményen. Stikel János elnök a köszöntőjében elmondta: mivel nem olimpián vagy világbajnokságon vannak, így nem az eredmények a legfontosabbak, sokkal inkább, hogy együtt lehetnek és egy kellemes napot eltöltve élményekben gazdagon térhessenek haza, nem mellesleg egy jót mozogva.

Nem csak a versenyszámok, hanem  a szokásosnál nagyobb meleg is megizzasztotta nem csak a versenyzőket, de a verseny bírókat is. A gyaloglás versenyszám igényelt az átlagosnál nagyobb fizikai erőfeszítést, elsősorban azért mert sokan futva igyekeztek előbb célba érni. A csapatversenyt sorozatban harmadik alkalommal a Szolidalítás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet Nyugdíjas Tagozatának csapata nyerte meg. Második lett a lengyeltóti egyesület harmadik csapata, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyére a Hetesi Nyugdíjas Klub csapata állhatott fel, akik a kilenc év során mindig dobogóra álltak, vagy dobogó közeli eredményt értek el. Egyéniben a rönkhajítást a hatvannyolc év felettiek között a volános Kövesdi Ferenc, a hatvannyolc alattiak küzdelmét a lengyeltóti Pettyán Géza nyerte. Ebben az évben is népes mezőny gyűlt össze a sodrófahajító versenyszámban.  A fiatalabb kategóriában lengyeltóti Bessenyei Istvánné néhány centi hijján harminc méterre hajította a sodrófát, ami megsüvegelendő, egyben intő jel is a férjnek, akit ismeretlenül is többen megsajnáltak. Az idősebb korcsoportban ugyancsak a lengyeltóti Illés Lajosné szerezte meg az első helyet.

Stikel János elnöknek arra a kérdésére, hogy a jövő évben is megrendezzék e a reuma kúrát, közfelkiáltással igennel válaszoltak a résztvevők.

Akkor találkozunk 2020-ban is.

A rendezvényről készült fotó válogatás a

GALÉRIA könyvtárban látható és letölthető!

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
A pihenésben elfáradtak a Tábor lakók    
Általános | 2019.10.27.
36. alkalommal nyitotta meg kapuit a somogyi szépkorúak előtt az „Ezüst Nyár” Tábor szeptember elején Balatonszemesen. Az idén is teltházas tábor gazdag programmal várta a több mint 130 „pihenni vágyó” nyugdíjast.
Kikúrálták reumájukat a résztvevők a kaposmérői sportnapunkon    
Általános | 2019.09.08.
Hagyományosan a sportnapunkkal indult a második félév rendezvény folyama
A fehér gyászruhától a fekete menyasszonyi ruháig    
Általános | 2019.07.22.
A fehér gyászruhától a fekete menyasszonyi ruháigNépviseleti bemutató Zselickisfaludon. Negyedik alkalommal rendezte meg Szövetségünk a Somogy megyei Népviseleti Bemutatót, melynek másodízben adott otthont a zselici település.
Ülésezett a III. Országos Nyugdíjas Parlament    
Általános | 2019.02.22.
2019. február 08.-án ülésezett III. Országos Nyugdíjas Parlament. Az ONyP-ben a megyék küldöttei, az idősek országos hatókörű szervezeteinek képviselői, a meghívott szakértők és vendégek vettek részt. A III. parlamenten az ország minden megyéjéből és Budapestről több mint négyszáz küldött volt jelen, akik „lefedték” az egész országot.
MENNYI AZ ANNYI 2019 A 2018-19 évi nyugdíjemelés ellentmondásai, igazságtalansága Összevetés a somogyi öregségi nyugdíjakkal    
Általános | 2019.01.15.
Alapvetés: Mivel az átlag információ minden nyugdíjas zsebéből nagyjából azonos összeget vesz ki, akkor forintosítva egyforma összeget is kell visszatenni!
LEGÚJABB KÉPEK
a Taszári Rozmaring Kórus vezetőjének  
 
Szövetség Dísz Tagja cím Utasiné Kenderák Tímea részére 
 
a Szóládi Kék ibolya Nyugdíjas Klub vezetőjének 
 
Salamon Józsefné a Szövetség Kelet – Balatoni Nyugdíjas Kistérség vezetője 
 
a Fiadi Ezüstfenyő Nyugdíjas Klub vezetőjének 
 
Jakab Gyuláné részére 
 
Díszoklevél Deák Gyula Nagyberki polgármestere részére 
 
 
 
Szövetség Dísz Tagja cím Schmidt Jenő Tab város polgármestere részére 
 
Szövetség Dísz Tagja cím Kara Lajos Buzsák község polgármestere részére 
 
négy nyugdíjas szervezet vezetőjének 
 
a Szövetség Északi – régió alelnökének,  
 
Szövetségben a Szépkorúakért Díj Kovács Lászlóné részére 
 
a Szóládi „Kék ibolya” Nyugdíjas Klub alapító tagjának 
 
Szövetségben a Szépkorúakért Díj Balogh Bálintné részére 
 
 
 
 
 
Szövetségben a Szépkorúakért Díj Andorka Sándorné részére 
 
a Balatonföldvári Szépkorúak Klubja tánccsoportja vezetőjének 
 
Dísztoklevél Sztányi István Kaposfő volt polgármesterének