Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Kikúrálták reumájukat a résztvevők a kaposmérői sportnapunkon    
Általános | 2019.09.08.
Hagyományosan a sportnapunkkal indult a második félév rendezvény folyama

A hagyományoknak megfelelően a második  félév nyitó rendezvénye a Reuma- kúra játékos sportnap volt, melyet Augusztus 10.-én kilencedik alkalommal rendeztük meg,  immár negyedszer Kaposmérőben.

Pukner Gábor polgármester sportverseny védnöke elmondta, azért is örömmel tettek eleget a Szövetség felkérésének, mivel nem csupán velünk ápolnak kiváló kapcsolatot, de a településükön is nagy becsben tartják a szépkorúakat. A jó együttműködést jelzi, hogy az eddigi rendezvények lebonyolítását is a nyugdíjas klubbal karöltve végezték, a részvevők legnagyobb megelégedésére.

A sportpályán lezajlott megnyitóra  húsz településéről több mint kétszázhatvanan sorakoztak fel, köztük a három megye kézfogása keretében a baranyai Kozármislenyből érkezett 42 szépkorú. Megyénkből a lengyeltótiak voltak a legtöbben, ők három csapattal is beneveztek a versenybe, míg a háromfaiak és az iharosiak első ízben vettek részt az eseményen. Stikel János elnök a köszöntőjében elmondta: mivel nem olimpián vagy világbajnokságon vannak, így nem az eredmények a legfontosabbak, sokkal inkább, hogy együtt lehetnek és egy kellemes napot eltöltve élményekben gazdagon térhessenek haza, nem mellesleg egy jót mozogva.

Nem csak a versenyszámok, hanem  a szokásosnál nagyobb meleg is megizzasztotta nem csak a versenyzőket, de a verseny bírókat is. A gyaloglás versenyszám igényelt az átlagosnál nagyobb fizikai erőfeszítést, elsősorban azért mert sokan futva igyekeztek előbb célba érni. A csapatversenyt sorozatban harmadik alkalommal a Szolidalítás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet Nyugdíjas Tagozatának csapata nyerte meg. Második lett a lengyeltóti egyesület harmadik csapata, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyére a Hetesi Nyugdíjas Klub csapata állhatott fel, akik a kilenc év során mindig dobogóra álltak, vagy dobogó közeli eredményt értek el. Egyéniben a rönkhajítást a hatvannyolc év felettiek között a volános Kövesdi Ferenc, a hatvannyolc alattiak küzdelmét a lengyeltóti Pettyán Géza nyerte. Ebben az évben is népes mezőny gyűlt össze a sodrófahajító versenyszámban.  A fiatalabb kategóriában lengyeltóti Bessenyei Istvánné néhány centi hijján harminc méterre hajította a sodrófát, ami megsüvegelendő, egyben intő jel is a férjnek, akit ismeretlenül is többen megsajnáltak. Az idősebb korcsoportban ugyancsak a lengyeltóti Illés Lajosné szerezte meg az első helyet.

Stikel János elnöknek arra a kérdésére, hogy a jövő évben is megrendezzék e a reuma kúrát, közfelkiáltással igennel válaszoltak a résztvevők.

Akkor találkozunk 2020-ban is.

A rendezvényről készült fotó válogatás a

GALÉRIA könyvtárban látható és letölthető!

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Ezüst Nyár 2020 Somogyi Szépkorúak Tábora    
Általános | 2020.04.05.
Szövetségünk ebben az esztendőben is szeretné immár 37. alkalommal megrendezni az„Ezüst Nyár 2020” Somogyi Szépkorúak Táborát. A koronavírus miatt jelenleg kérdéses ennek lehetősége, de mi mégis bízunk abban, hogy a járvány addigra megszűnik és a veszélyhelyzetet is visszavonják.
KORONAVÍRUS 2020    
Általános | 2020.03.30.
A veszélyhelyzet és az ebből fakadó korlátozások és egészségügyi ajánlások felülírnak Szövetségünk által tervezett minden programot. Az alábbi döntést nem csak a meghozott kormányzati intézkedések kötelező érvénye miatt, hanem a nyugdíjas társaink iránt érzett felelősségünk és aggódásunkból fakadóan is hoztuk meg.
A pihenésben elfáradtak a Tábor lakók    
Általános | 2019.10.27.
36. alkalommal nyitotta meg kapuit a somogyi szépkorúak előtt az „Ezüst Nyár” Tábor szeptember elején Balatonszemesen. Az idén is teltházas tábor gazdag programmal várta a több mint 130 „pihenni vágyó” nyugdíjast.
Kikúrálták reumájukat a résztvevők a kaposmérői sportnapunkon    
Általános | 2019.09.08.
Hagyományosan a sportnapunkkal indult a második félév rendezvény folyama
A fehér gyászruhától a fekete menyasszonyi ruháig    
Általános | 2019.07.22.
A fehér gyászruhától a fekete menyasszonyi ruháigNépviseleti bemutató Zselickisfaludon. Negyedik alkalommal rendezte meg Szövetségünk a Somogy megyei Népviseleti Bemutatót, melynek másodízben adott otthont a zselici település.
LEGÚJABB KÉPEK
Hol is vannak a többiek? 
 
Beállítás felvételhez 
 
Az elnök és az alelnök köszöntik egymást 
 
Rázsits Veronika a rendezvény moderátora 
 
Iharosberényi Nosztalgia Hagyományőrző Egyesület Énekkara  
 
Magyaregresi Együtt-Egymásért Nyugdíjas Klub Férfikar: Örökzöld dallamok 
 
Magyaregresi Együtt-Egymásért Nyugdíjas Klub Vegyeskórus 
 
Szatmári népdalok 
 
Szentgáloskéri Citerás és Hagyományőrző Egyesület 
 
Török Ferencné Balatonfenyvesi Ezüstfenyő Nyugdíjas Egyesület 
 
Berzencei Borostyán Nyugdíjas Klub: Népdalcsokor 
 
Tüskevári Nyugdíjas Klub Dalkör: Népdalcsokor 
 
Kaposszerdahelyi Nyugdíjas Egyesület: Somogyi népdalok 
 
Csurgói Őszirózsa Nyugdíjas Klub: Népdalcsokor 
 
Andocsi Nyugdíjas Klub: Andocsi népdalok 
 
Kocsonya Imréné Kőröshegyi Nyugdíjas Klub: Magyarnóták 
 
Magyaregresi Együtt-Egymásért Nyugdíjas Klub Férfikar 
 
Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományúak Klubja: Katonanóták 
 
Mezőcsokonyai Nefelejcs Nyugdíjas Klub: Tési dalok 
 
Ottó Erzsébet Lakosa Erika Nyugdíjasok Kaposvári Egyesülete