Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Kikúrálták reumájukat a résztvevők a kaposmérői sportnapunkon    
Általános | 2019.09.08.
Hagyományosan a sportnapunkkal indult a második félév rendezvény folyama

A hagyományoknak megfelelően a második  félév nyitó rendezvénye a Reuma- kúra játékos sportnap volt, melyet Augusztus 10.-én kilencedik alkalommal rendeztük meg,  immár negyedszer Kaposmérőben.

Pukner Gábor polgármester sportverseny védnöke elmondta, azért is örömmel tettek eleget a Szövetség felkérésének, mivel nem csupán velünk ápolnak kiváló kapcsolatot, de a településükön is nagy becsben tartják a szépkorúakat. A jó együttműködést jelzi, hogy az eddigi rendezvények lebonyolítását is a nyugdíjas klubbal karöltve végezték, a részvevők legnagyobb megelégedésére.

A sportpályán lezajlott megnyitóra  húsz településéről több mint kétszázhatvanan sorakoztak fel, köztük a három megye kézfogása keretében a baranyai Kozármislenyből érkezett 42 szépkorú. Megyénkből a lengyeltótiak voltak a legtöbben, ők három csapattal is beneveztek a versenybe, míg a háromfaiak és az iharosiak első ízben vettek részt az eseményen. Stikel János elnök a köszöntőjében elmondta: mivel nem olimpián vagy világbajnokságon vannak, így nem az eredmények a legfontosabbak, sokkal inkább, hogy együtt lehetnek és egy kellemes napot eltöltve élményekben gazdagon térhessenek haza, nem mellesleg egy jót mozogva.

Nem csak a versenyszámok, hanem  a szokásosnál nagyobb meleg is megizzasztotta nem csak a versenyzőket, de a verseny bírókat is. A gyaloglás versenyszám igényelt az átlagosnál nagyobb fizikai erőfeszítést, elsősorban azért mert sokan futva igyekeztek előbb célba érni. A csapatversenyt sorozatban harmadik alkalommal a Szolidalítás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet Nyugdíjas Tagozatának csapata nyerte meg. Második lett a lengyeltóti egyesület harmadik csapata, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyére a Hetesi Nyugdíjas Klub csapata állhatott fel, akik a kilenc év során mindig dobogóra álltak, vagy dobogó közeli eredményt értek el. Egyéniben a rönkhajítást a hatvannyolc év felettiek között a volános Kövesdi Ferenc, a hatvannyolc alattiak küzdelmét a lengyeltóti Pettyán Géza nyerte. Ebben az évben is népes mezőny gyűlt össze a sodrófahajító versenyszámban.  A fiatalabb kategóriában lengyeltóti Bessenyei Istvánné néhány centi hijján harminc méterre hajította a sodrófát, ami megsüvegelendő, egyben intő jel is a férjnek, akit ismeretlenül is többen megsajnáltak. Az idősebb korcsoportban ugyancsak a lengyeltóti Illés Lajosné szerezte meg az első helyet.

Stikel János elnöknek arra a kérdésére, hogy a jövő évben is megrendezzék e a reuma kúrát, közfelkiáltással igennel válaszoltak a résztvevők.

Akkor találkozunk 2020-ban is.

A rendezvényről készült fotó válogatás a

GALÉRIA könyvtárban látható és letölthető!

Elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Kikúrálták reumájukat a résztvevők a kaposmérői sportnapunkon    
Általános | 2019.09.08.
Hagyományosan a sportnapunkkal indult a második félév rendezvény folyama
A fehér gyászruhától a fekete menyasszonyi ruháig    
Általános | 2019.07.22.
A fehér gyászruhától a fekete menyasszonyi ruháigNépviseleti bemutató Zselickisfaludon. Negyedik alkalommal rendezte meg Szövetségünk a Somogy megyei Népviseleti Bemutatót, melynek másodízben adott otthont a zselici település.
Ülésezett a III. Országos Nyugdíjas Parlament    
Általános | 2019.02.22.
2019. február 08.-án ülésezett III. Országos Nyugdíjas Parlament. Az ONyP-ben a megyék küldöttei, az idősek országos hatókörű szervezeteinek képviselői, a meghívott szakértők és vendégek vettek részt. A III. parlamenten az ország minden megyéjéből és Budapestről több mint négyszáz küldött volt jelen, akik „lefedték” az egész országot.
MENNYI AZ ANNYI 2019 A 2018-19 évi nyugdíjemelés ellentmondásai, igazságtalansága Összevetés a somogyi öregségi nyugdíjakkal    
Általános | 2019.01.15.
Alapvetés: Mivel az átlag információ minden nyugdíjas zsebéből nagyjából azonos összeget vesz ki, akkor forintosítva egyforma összeget is kell visszatenni!
Három hónap kilenc megyei szintű rendezvény 2018 második félévében    
Általános | 2018.12.03.
Minden évben hagyományosan a Szövetség naptárának második féléve bővelkedik eseményekben. Így volt ez 2018-ban is. A rendezvények sorát augusztus 04.-én megtartott „Reuma Kúra 2018” Játékos Sportverseny nyitotta és a Somogyi Szépkorúak II. Dalos Találkozója zárta november 14.-én. E két időpont között kilenc megyei szintű programot kínáltunk tagszervezeteink tagságának.
LEGÚJABB KÉPEK