Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
MENNYI AZ ANNYI 2019 A 2018-19 évi nyugdíjemelés ellentmondásai, igazságtalansága Összevetés a somogyi öregségi nyugdíjakkal    
Általános | 2019.01.15.
Alapvetés: Mivel az átlag információ minden nyugdíjas zsebéből nagyjából azonos összeget vesz ki, akkor forintosítva egyforma összeget is kell visszatenni!

A beszédes számok

lefordítása magyarra

 

Alapvetés:

Mivel az átlag információ minden nyugdíjas zsebéből nagyjából azonos összeget vesz ki, akkor forintosítva egyforma összeget is kell visszatenni!

A kérdés: egyszerű, de logikus. Mikor őrzik meg a nyugdíjak a vásárló értéküket?

 

A válasz: akkor, ha a nyugdíj emelés ugyanannyit tesz vissza a nyugdíjasok zsebébe, mint   amennyit az infláció kivesz.

HA:

-  ez a két összeg megegyezik, tehát a nyugdíjemelés annyit tesz vissza a zsebünkbe, mint amennyit az infláció kivesz, akkor a nyugdíj megőrizte a vásárló értékét;

 

-  az infláció kevesebbet vesz ki a zsebünkből, mint amennyit a nyugdíjemelés beletesz, akkor a nyugdíj vásárló értéke kismértékben még növekszik is;

 

-  az infláció többet vesz ki a zsebünkből, mint amennyit a nyugdíjemelés vissza tesz, akkor csökken a nyugdíj vásárlóértéke, az az csökken a nyugdíjas életszínvonala!

Mi az igazság az „infláció követő nyugdíjemelés” körül a Szövetségünk álláspontja szerint?

 

A beszédes, sokat mondó számok és az ezzel kapcsolatos magyarra történő lefordítás a LETÖLTHETŐ ANYAGOK  könyvtárban olvasható, letölthető és kinyomtatható.

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Kikúrálták reumájukat a résztvevők a kaposmérői sportnapunkon    
Általános | 2019.09.08.
Hagyományosan a sportnapunkkal indult a második félév rendezvény folyama
A fehér gyászruhától a fekete menyasszonyi ruháig    
Általános | 2019.07.22.
A fehér gyászruhától a fekete menyasszonyi ruháigNépviseleti bemutató Zselickisfaludon. Negyedik alkalommal rendezte meg Szövetségünk a Somogy megyei Népviseleti Bemutatót, melynek másodízben adott otthont a zselici település.
Ülésezett a III. Országos Nyugdíjas Parlament    
Általános | 2019.02.22.
2019. február 08.-án ülésezett III. Országos Nyugdíjas Parlament. Az ONyP-ben a megyék küldöttei, az idősek országos hatókörű szervezeteinek képviselői, a meghívott szakértők és vendégek vettek részt. A III. parlamenten az ország minden megyéjéből és Budapestről több mint négyszáz küldött volt jelen, akik „lefedték” az egész országot.
MENNYI AZ ANNYI 2019 A 2018-19 évi nyugdíjemelés ellentmondásai, igazságtalansága Összevetés a somogyi öregségi nyugdíjakkal    
Általános | 2019.01.15.
Alapvetés: Mivel az átlag információ minden nyugdíjas zsebéből nagyjából azonos összeget vesz ki, akkor forintosítva egyforma összeget is kell visszatenni!
Három hónap kilenc megyei szintű rendezvény 2018 második félévében    
Általános | 2018.12.03.
Minden évben hagyományosan a Szövetség naptárának második féléve bővelkedik eseményekben. Így volt ez 2018-ban is. A rendezvények sorát augusztus 04.-én megtartott „Reuma Kúra 2018” Játékos Sportverseny nyitotta és a Somogyi Szépkorúak II. Dalos Találkozója zárta november 14.-én. E két időpont között kilenc megyei szintű programot kínáltunk tagszervezeteink tagságának.
LEGÚJABB KÉPEK