Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
...hogy jó legyen nyugdíjasnak lenni!... Újabb négy év tartalmas munkájával lett patinásabb Szövetségünk!    
Általános | 2018.03.30.
Magas részvétel mellett tartottuk meg március 21-én Szövetségünk tisztújító küldöttgyűlését, amely számadás volt az elmúlt négy év és a 2017-es év munkájáról.

A Küldöttgyűlés kezdetének különleges színfoltja volt, hogy első alkalommal hangzott el új hangszerelésben a Szövetség szignálja, melyet a Kaposvári Helyőrségi Fúvószenekar karnagya Major András hangszerelt és a fúvószenekar előadásában rögzítették hanghordozóra! Nagy tetszést aratott!

A beszámolóban  Stikel János elnök az elmúlt négy esztendőt értékelve, kitért a szervezet erősségeire, nem elhallgatva a kevésbé sikeres területeket sem. Mondandóját ez utóbbiak egyikével, az érdekvédelmi- és érdekképviseleti tevékenységgel kezdte.

Bevezetőként hangsúlyosan kiemelte:

„….érdemes néhány cöveket leverni, amelyek mentén az elnökség a nyugdíjasok érdekében végezte és végzi érdekvédelmi, érdekképviseleti munkáját!

  1. Szövetségünk 27 évvel ezelőtt azzal az elsődleges céllal alakult meg, hogy tagságának érdekképviseletet és érdekvédelmet biztosítson. A célok között ez áll az Alapszabályunkban az első helyen. Ez a cél azóta sem változott!
  2. Szövetségünknél nincs jobb, vagy baloldali nyugdíj, csak nyugdíjas van!
  3. Szövetségünk nem valaki ellen, hanem a nyugdíjasainkért, fogalmazza meg jó szándékú kritikai észrevételeit, javaslatait a nyugdíjasok életszínvonalával és életminőségével kapcsolatosan. Ez a szellemiség a 27 év során nem változott!
  4. A nyugdíjasoknak is joga van jobban élni, ha az ország gazdasági helyzete ezt lehetővé teszi! „

A beszámoló kiemelte, hogy Szövetségünk ez irányú munkáját mindenkor meghatározta a politikai-gazdasági környezet, különösen a nyugdíjasokkal kapcsolatos állami szerepvállalás- szögezte le. Elmondta, hogy különösen az átlag alatti nyugdíjak rendezéséért emeltek szót több alkalommal is, adatokkal alátámasztva azt a tényt, miszerint a nyugdíjasaink kétharmadának folyamatosan romlik az életszínvonala.– Ez érdekes módon évek óta egyetlen politikai szereplőnek sem tűnt fel, csak a választások előtt irányul rá nagyobb figyelem - tette hozzá. Sajnos az évek során a „kutyaugatás” nem hallatszott fel az égig! Majd a kulturális tevékenységük értékelésére tért át. – Ezen a területen vagyunk a legsikeresebbek, főleg a hagyományápolásunk kiemelkedő. Büszkeséggel említette, hogy a színvonal évről évre növekszik.  Az egyéb rendezvények közül a nagy sikerű Reuma- kúra sportnapról beszélt, az Ezüst nyár táborról elmondta, hogy az évek során létjogosultságot szerzett magának Balatonszemesen, amely az utóbbi években már „telt házzal” működik. Különösen büszke az elnökség arra, hogy a korábbi évtizedektől eltérően, a Tábor támogatás nélkül is életképes maradt!

Méltatta a rendezvények rendkívül igényes lebonyolítását, megköszönve az önkormányzatok, kiemelten is Ormai István nagyatádi és Takács József balatonszemesi polgármester támogatását. - Egyre több helyen ismerik fel, hogy az idősebb generációra mindenkor számíthatnak, ezért a rájuk fordított pénz és energia sokszorosan megtérül- húzta alá. Örömtelinek tartotta a fiatalabbak növekvő számú részvételét a szervezetek tevékenységében, amit mindaddig egészségesnek tart, amíg az időskorúak vannak többségben.

A Tagépítés és a szervezetépítés kapcsán kitért arra, hogy az évek, évtizedek során az idős kor elkerülhetetlen velejárójaként a Szövetség tagjai közül sokan hagyták el a földi létet. Elkerülhetetlen, hogy pótlásukra a legváltozatosabb formákban de meg kell szólítani a szervezethez nem tartozó szépkorúakat, kiemelten a „fiatal nyugdíjasokat”.  Az elkövetkező időszak legnagyobb kihívása lesz ez a munka, amelyhez mindenkit mozgósítani kell, aki ebben segíteni tud - hangsúlyozta, majd hozzátette: elsősorban azokat a településeket kell felkeresni, ahol még nincsenek szervezeteik.

Aláhúzta, hogy van kiből meríteni, mert nyugdíjasok voltak, vannak és lesznek.

A közgyűlés további részében pénzügyi beszámoló, felügyelőbizottsági jelentés hangzott el, majd a küldöttgyűlés áttért a költségvetések megtárgyalására.

Szövetségünk évek óta főleg a tagdíjakból és a pályázati pénzekből gazdálkodik. Sajnos  az adók egy százalékából kevés bevételünk volt, ezért a felajánlásokra nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, amihez útmutatás is található a szövetségünk honlapján- hívta fel a figyelmet az elnök.

A leköszönő elnökség útravalóul  a következő elnökségnek a folyamatosság megtartása érdekében következő 2018-2022 közötti négy éves ciklusra fő tevékenységének irányaként az alábbiakat javasolja:

  1. Továbbra is kiemelt és elsődleges feladata legyen az elnökségnek az érdekképviseleti és érdekvédelmi munka;
  2. Fontos feladat legyen a kulturális tevékenység és hagyományápolás;
  3. Kiemelten kezelje az elnökség a szervezet építést és minden tagszervezet a tagépítést, melyhez az elnökség adjon meg minden lehetséges segítséget. E két szervezetépítést célzó területen a korábbiaktól sokkal hatékonyabb munkát kell végezni;
  4. Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a szomszédos megyék ( Baranya, Tolna ) megyei szintű nyugdíjas szervezeteivel és tagszervezeteivel együttműködésre. Ennek érdekében az elnökség helyezze új alapokra a három megye nyugdíjas szervezeteinek együttműködését. Még 2018-ban készítsenek új együttműködési megállapodást;
  5. Meg kell újítani, kiemelten a Somogy megyével közös határszakaszon lévő horvát nyugdíjas szervezetekkel való együttműködést. Új alapokra kell helyezni a Nyugdíjasok Szervezeteinek Koprovnica-Križevci Megyei Anyaszervezetével való kapcsolatot. Nyitni kell és keresni kell a kapcsolat felvételt a Vajdasági magyar és erdélyi nyugdíjas szervezetekkel.”

Ezt követően elismerő okleveleket kaptak a jubiláló szervezetek és tagok. Első alkalommal adtak át DÍSZOKLEVELET a huzamos időn keresztül kiválóan dolgozó tagok részére. Az A Küldöttgyűlés elköszönt Szabó Tiborné ügyvezető alelnöktől, aki tizenöt évig töltötte be ezt a funkciót.

Végül pedig tisztújításra került sor, amelynek eredményeként a Szövetség vezetésére további négy évre Stikel János kapott bizalmat, általános helyettese Máj Péter, a déli régió alelnöke Fülep István maradt, ügyvezető alelnök Terdikné Szolnoki Erzsébet lett, míg az északi régió élére Kovács Lászlónét választották.

Az elnökség és a bizottságok teljes névsora a

honlap „SZERVEZETEINK” könyvtárban olvasható el!

A Küldöttgyűlésről készült fotók a

honlap „GALÉRIA” könyvtárában tekinthetőek meg.

elnökség

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása    
Általános | 2024.01.22.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása
Legördült a függöny 2023-ban    
Általános | 2023.12.23.
Siófokon a Szépkorúak Hónapja rendezvény sorozat zárásaként megtartott vegyes műfajú gálával véget ért a Szövetség 2023. második féléves programja, amely hat vármegyei szintű rendezvényt foglalt magába. A sokszínű több programot is felsorakoztató rendezvények szövetségünk tagságának túlnyomó többségét aktivizálták. Közel kétezer szépkorú társunk volt tevékeny résztvevője a tartalmas, változatos és szórakoztató eseményeknek.
Bővülő, színesedő programok 2023.-ban    
Általános | 2023.11.20.
A 2023 évi programban hat versenyt hirdettünk meg. Általánosságban elmondható, hogy van létjogosultsága ezeknek a versenyeknek. A programok több száz nyugdíjas társunkat aktivizált, mozgatott meg
Most van szükség a tisztes nyugdíjra    
Általános | 2023.06.02.
Most van szükség a tisztes nyugdíjraAz időseknek nincsenek arra évtizedeik, hogy kivárják a kedvező változást, állapította meg a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége elnöksége a május 17.-én megtartott küldöttgyűlés beszámolójában.
KÖZEL AZ ÚRHOZ    
Általános | 2023.04.29.
KÖZEL AZ ÚRHOZSzövetségünk tagsága körében jelentős a valamelyik felekezethez tartozó hívők aránya. Ezért is fogalmazódott meg elnökségünk részéről az a gondolat, hogy hívő tagjaink részére is programot kínáljunk.
LEGÚJABB KÉPEK
Ulrich Róbert a csurgói Viktor Kft. igazgatója Díszoklevél 
 
Gál Istvánné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
 
 
Gyurik Attila Fiad polgármestere Díszoklevél 
 
Tóth Gergely a CE Plaza Hotel tulajdonosa Díszoklevél 
 
Tóth Lajosné Nágocs Szövetségben a Szépkorúakért Díj 
 
Székely Lászlóné Somogysárd Díszoklevél  
 
Pápa Erzsébet Csurgó Díszoklevél 
 
Márkus Ferencné Várda Díszoklevél 
 
Majzik Gyuláné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
László Vilmosné a Várda Díszoklevél 
 
Kovács Ferenc Szentgáloskér Díszoklevél 
 
Joós Ferencné Nagyatád Díszoklevél  
 
Horváth Győző Iharos polgármestere Díszoklevé 
 
Fülöp Magdolna Csombárd Díszoklevél 
 
Éder Erzsébet Kaposvár Díszoklevél 
 
Dékány Lászlóné Csombárd Diszoklevél 
 
Huszti Gábor Somogy Vármegye Közgyűlés alelnöke Szövetség Dísz Tagja 
 
 
 
Verb Józsefné Zselickislak Szövetségben a Szépkorúakért Díj