Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Pörgős volt 2017 második féléve    
Általános | 2017.12.19.
Hosszú idő óta hagyomány, hogy a Szövetség megyei szintű rendezvényeinek túlnyomó többsége az adott év második felére esik. Így volt ez 2017-ben is. Augusztus közepétől november közepéig nyolc olyan eseményt szerveztünk, amelynek mindegyike több száz résztvevőt, látogatót vonzott.

Pörgős volt a második félév

Három hónap alatt nyolc megyei szintű rendezvény

Hosszú idő óta hagyomány, hogy a Szövetség megyei szintű rendezvényeinek túlnyomó többsége az adott év második felére esik. Így volt ez 2017-ben is. Augusztus közepétől november közepéig nyolc olyan eseményt szerveztünk, amelynek mindegyike több száz résztvevőt, látogatót vonzott.

Augusztus 12.-én a már hetedik alkalommal megrendezésre kerülő „Reuma kúra” Somogyi Szépkorúak megyei Sportnapja nyitotta az események sorát és a Nagybajomban november 18.-án lebonyolításra került Somogyi Szépkorúak I. Dalos Találkozója zárta a nyolc programból álló „rendezvény folyamot”.

Büszkék vagyunk arra, hogy minden rendezvény „teltházas” volt. A települések vezetőivel, a helyi rendező tagszervezeteinkkel Szövetségünk elnöksége mind a nyolc helyszínen jól szervezett, magas színvonalú eseményt tudott adni, kínálni mindazoknak, aki ezeken részt vettek. Büszkék vagyunk arra is, hogy ezek a rendezvények több ezer szépkorú társunkat vonzottak.

Kaposmérő másodszor volt kiváló házigazdája a már hetedik alkalommal megrendezett „Reuma kúra 2017” játékos sportnapunkra. A nagyszerű feltételeket biztosító sportcentrumban 19 hat fős csapat és egyéni versenyben közel százötven mozgást kedvelő nyugdíjas társunk mérte össze erejét, ügyességét.

Az idén a csapatversenyben igazi meglepetés született. Jöttek, versenyeztek és győztek! Első alkalommal vett részt a sportnapon a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet

Nyugdíjas Tagozata, akik „rögtön” maguk mögé utasították az egész mezőnyt. A második helyen a 2016 évi győztes a Hetesi Nyugdíjas Klub, a harmadik helyen pedig a korábbi évek többszörös győztese a kaposvári Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományúak Csapata zárt.

2017-ben is a Balatonszemesen rendeztük meg az Ezüst Nyár 2017 Somogyi Szépkorúak Táborát. A szeptember első hetében immáron 34. alkalommal megrendezett Tábor ezúttal is telt házzal, 127 fővel zajlott. A korábbi évekhez hasonlóan most is gazdag és sokszínű programot kínáltunk a tábor lakóknak. A tábor hírneve már túllépett a megye határon, amit az is jelez, hogy örömünkre az ország más részeiről is érkeztek résztvevők. Elmondásuk szerint megérte Szemesre utazni! Noha minden programunkon a részvétel önkéntes volt szinte mindenki mindegyiken részt vett. Az utólagos visszajelzések szerint érdekes, szórakoztató és színvonalas programok voltak. Ezekből is kiemelkedett a tihanyi hajókirándulás, a rádpusztai lovas program, a szalonnasütés….persze tovább sorolhatnánk!

Hagyományosan most már harmadik alkalommal tartottuk meg szeptember 17-18.-án Nagyatádon a Tagszervezeti Vezetők Kétnapos Találkozóját. A program részben önköltséges volt – az étkezést mindenki maga fizette – ennek ellenére a résztvevők száma meghaladta a 2016 évit. 106 tagszervezeti vezető és vezetőségi tag vett részt a két nap programjain.  A résztvevők kirándulást tettek a Kaszói Erdőgazdasági Kft. jóvoltából a Baláta-tó természetvédelmi körzetben, ahova az utazás a gazdaság kisvasútjával történt. A Kaszó pusztára történő autóbuszos utazás költségét a Nagyatádi Önkormányzat állta. Az értekezlet fő témája a tag és szervezet építés volt!

Összegzésként elmondható, hogy mindhárom rendezvény jól szervezett, hasznos és szórakoztató volt. A résztvevők száma meghaladta az elnökség elképzeléseit. A tapasztalatok, vélemények arra ösztönzik az elnökséget, hogy a programokat 2018 évben is szerepeltessük a Szövetség rendezvény tervében.

A Szépkorúak Hónapja öt rendezvényéről a „Gálák” könyvtárban olvashatnak!

Az három rendezvényről fotók a Galériában tekinthetők meg!




    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása    
Általános | 2024.01.22.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása
Legördült a függöny 2023-ban    
Általános | 2023.12.23.
Siófokon a Szépkorúak Hónapja rendezvény sorozat zárásaként megtartott vegyes műfajú gálával véget ért a Szövetség 2023. második féléves programja, amely hat vármegyei szintű rendezvényt foglalt magába. A sokszínű több programot is felsorakoztató rendezvények szövetségünk tagságának túlnyomó többségét aktivizálták. Közel kétezer szépkorú társunk volt tevékeny résztvevője a tartalmas, változatos és szórakoztató eseményeknek.
Bővülő, színesedő programok 2023.-ban    
Általános | 2023.11.20.
A 2023 évi programban hat versenyt hirdettünk meg. Általánosságban elmondható, hogy van létjogosultsága ezeknek a versenyeknek. A programok több száz nyugdíjas társunkat aktivizált, mozgatott meg
Most van szükség a tisztes nyugdíjra    
Általános | 2023.06.02.
Most van szükség a tisztes nyugdíjraAz időseknek nincsenek arra évtizedeik, hogy kivárják a kedvező változást, állapította meg a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége elnöksége a május 17.-én megtartott küldöttgyűlés beszámolójában.
KÖZEL AZ ÚRHOZ    
Általános | 2023.04.29.
KÖZEL AZ ÚRHOZSzövetségünk tagsága körében jelentős a valamelyik felekezethez tartozó hívők aránya. Ezért is fogalmazódott meg elnökségünk részéről az a gondolat, hogy hívő tagjaink részére is programot kínáljunk.
LEGÚJABB KÉPEK
Ulrich Róbert a csurgói Viktor Kft. igazgatója Díszoklevél 
 
Gál Istvánné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
 
 
Gyurik Attila Fiad polgármestere Díszoklevél 
 
Tóth Gergely a CE Plaza Hotel tulajdonosa Díszoklevél 
 
Tóth Lajosné Nágocs Szövetségben a Szépkorúakért Díj 
 
Székely Lászlóné Somogysárd Díszoklevél  
 
Pápa Erzsébet Csurgó Díszoklevél 
 
Márkus Ferencné Várda Díszoklevél 
 
Majzik Gyuláné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
László Vilmosné a Várda Díszoklevél 
 
Kovács Ferenc Szentgáloskér Díszoklevél 
 
Joós Ferencné Nagyatád Díszoklevél  
 
Horváth Győző Iharos polgármestere Díszoklevé 
 
Fülöp Magdolna Csombárd Díszoklevél 
 
Éder Erzsébet Kaposvár Díszoklevél 
 
Dékány Lászlóné Csombárd Diszoklevél 
 
Huszti Gábor Somogy Vármegye Közgyűlés alelnöke Szövetség Dísz Tagja 
 
 
 
Verb Józsefné Zselickislak Szövetségben a Szépkorúakért Díj