Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Rendhagyó és hagyomány teremtő találkozó a polgármesterekkel    
Általános | 2015.07.03.
Szövetségünk nagyon fontosnak tartja, hogy jó kapcsolatot ápoljon a települések polgármestereivel, képviselő testületeivel a szépkorúak érdekében végzett munkánk eredményesebbé tételének érdekében! Szeretnénk ezt a kapcsolatot tovább erősíteni, ezért Szövetségünk történetében első alkalomra tanácskozásra hívta a megye településeinek azon polgármestereit, ahol működnek tagszervezeteink.

Rendhagyó és hagyományteremtő találkozó a polgármesterekkel

Megítélésünk és tapasztalataink szerint a nyugdíjas klubok,  egyesületek nagyon fontosak egy település életében. Olyan korosztálynak nyújtanak közösséget, akiknek talán a legnagyobb szüksége van erre. Mindenütt nagyon sok az egyedül élő idős ember, akinek talán egyetlen társasága a nyugdíjas szervezet. Itt kap olyan mentális feltöltődést, amely segít elviselni, feldolgozni a magányosság, az egészség megromlása okozta lelki traumákat.

Túlmenően ezen úgy tapasztaljuk, hogy a nyugdíjas szervezeteket a települések nagyon aktív közéleti szereplői is. A település vezetése mindenütt számíthat aktivitásukra, a település iránti szeretetükre.

Sajnos nem könnyű ma a civil szervezetek helyzete. Sokan a tagdíjon kívül csak az önkormányzat támogatására számíthatnak. Tisztában vagyunk az önkormányzatok anyagi helyzetével, lehetőségeivel. Köszönettel tartozunk a települések polgármestereinek, képviselő testületeinek, hogy segítik,  erkölcsileg, anyagilag is támogatják a szépkorúak szervezeteit.

Szövetségünk nagyon fontosnak tartja, hogy jó kapcsolatot ápoljon a települések polgármestereivel, képviselő testületeivel a szépkorúak érdekében végzett munkánk eredményesebbé tételének érdekében!

Szeretnénk ezt a kapcsolatot tovább erősíteni, ezért Szövetségünk történetében első alkalomra tanácskozásra hívta a megye településeinek azon polgármestereit, ahol működnek tagszervezeteink. Ezekre a találkozókra három helyszínen Hetesen, Nagyatádon és Balatonszemesen május és június hónapban három időpontban került sor.

E találkozókat kettős céllal szerveztük:

-  Célunk volt azoknak a teendőket, közös tennivalókat az áttekintése, amelyek segítik, erősítik a klubok, egyesületek munkáját. Áttekinteni, amiben kérjük az önkormányzatok segítségét, támogatását. Hogyan tudják segíteni a polgármesterek, képviselő testületek azt a törekvésünket, hogy minél több szépkorút vonjunk be a településen működő nyugdíjas szervezetek munkájába.

-   Szerettük volna részletesebben bemutatni a Szövetség felépítését, céljait azt a munkát, amelyet a szépkorúak érdekében végzünk.

Szövetségünk 138 szervezetével a megye 108 településén van jelen!

A 108 polgármester valamivel több mint fele tudott eleget tenni meghívásunknak. A távolmaradók közül sokan sajnálták, hogy nem tudnak eljönni munkahelyi és egyéb váratlan elfoglaltság miatt.

A közel egy órás bemutató prezentációt követően nagyon hasznos tapasztalatcserékkel folytatódtak és zárultak a két és fél órás találkozók!

A felszólalók mindegyike örömét fejezte ki, hogy lehetőségük volt a Szövetség részletesebb megismerésére. Meglepődésüknek adtak hangot a Szövetség nagyságrendje, szervezettsége és szerteágazó tevékenységével kapcsolatosan. Megerősítették azt a tapasztalatunkat, hogy a nyugdíjas szervezetek nagyon értékes civil szervezeti településüknek, akikre mindig lehet számítani. Egyetértettek abban, hogy szükséges lépéseket tenni annak érdekében, hogy minél több nyugdíjas legyen klubtag. Ehhez a saját eszközeikkel, lehetőségeikkel mindenféle segítséget megadnak. Hangsúlyozták, noha nem könnyű az önkormányzatok anyagi helyzete, lehetőségükhöz mértem anyagilag is támogatják a nyugdíjas szervezetet.

Több polgármester ajánlotta fel települése infrastruktúráját a Szövetség különböző rendezvényeihez. Várda polgármestere Varga András felajánlotta, hogy szívesen lenne házigazdája a júniusi elnökségi ülésünknek.

(Megjegyzés: Ez kihelyezett ülés azóta már lezajlott.)

A Szövetség elnöke kérte a polgármestereket, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a településük szépkorú lakosságára. Segítsék az egyesületi és klubvezetőket a tagépítési munkájukban. Ezzel kapcsolatosan az ősz folyamán mozgalmat indítanak, melyben kérik a polgármesterek és képviselő testületek aktív közreműködését.

Többen is megfogalmazták, hogy évente, legalább egy alkalommal szükség van a polgármesterek és a Szövetség vezetésének találkozójára tapasztalatcseréjére.

Szövetségünk elnöksége a három találkozó tapasztalataiból kiindulva megállapította, hogy jó és hasznos ötletnek bizonyult a találkozók megszervezése, mely kölcsönös előnyökkel jár.

Az ősz folyamán szeretnénk ismételten meghívni azon polgármestereket, akik a  három találkozón nem tudtak részt venni!

Elnökség

( néhány fotó a galériában látható )

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Vegyes aktualitások 2018 második félévéről    
Általános | 2018.07.05.
Elnökségünk júniusi ülésén megtárgyalta a 2018 második félévre tervezett programokat, az ezekkel kapcsolatos szervezési tennivalókat.Döntés született a rendezvények helyszíneiről és időpontjairól.Az előttünk álló félévben a Szövetség 9 megyei szintű rendezvényt tervezett és szervez. Sokszínű programokban gazdag félév elé nézünk.
Vegyes aktualitások    
Általános | 2018.04.24.
Megint kimaradnak a fával és szénnel fűtők a rezsi csökkentésből ?    
Általános | 2018.03.30.
Március 27.- én Szövetségünk elnöksége nevében levelet küldött Stikel János elnök Dr. Pintér Sándor belügyminiszternek a fával és szénnel fűtők rezsicsökkentése körül érzékelhető bizonytalanság miatt!
...hogy jó legyen nyugdíjasnak lenni!... Újabb négy év tartalmas munkájával lett patinásabb Szövetségünk!    
Általános | 2018.03.30.
...hogy jó legyen nyugdíjasnak lenni!... Újabb négy év tartalmas munkájával lett patinásabb Szövetségünk!Magas részvétel mellett tartottuk meg március 21-én Szövetségünk tisztújító küldöttgyűlését, amely számadás volt az elmúlt négy év és a 2017-es év munkájáról.
MENNYI AZ ANNYI 2018 Tények és következtetések a 2018 évi 3%-os infláció követő nyugdíjemelésről és ami még ezen túl mutat    
Általános | 2018.01.29.
Szövetségünk nem valaki ellen, hanem a nyugdíjasainkért fogalmazza meg jó szándékú kritikai észrevételeit, javaslatait a nyugdíjasok életszínvonalával és életminőségével kapcsolatosan. Ez a szellemiség a 27 év során nem változott. A nyugdíjasoknak is joga van jobban élni, ha az ország gazdasági helyzete ezt lehetővé teszi.
LEGÚJABB KÉPEK
Hunyadi Magdolna leköszönő kistérségi vezető 
 
Szabó Tiborné ügyvezető alelnök nyugdíjba vonulása az elnökségből 
 
Az Etikai Bizottság 
 
A Felügyelő Bizottság 
 
A Kulturális Bizottság 
 
Az elnök és a négy alelnök 
 
Az új elnökség 
 
Igen 
 
Kutor Sándor a Marcali és Környéke Nyugdíjas Kistérség vezető helyettese 
 
Tüttő Lajosné a Somogyvári Sárga rózsa Dalkör vezetője  
 
Verb Józsefné a Zselickislaki Nyugdíjasok Egyesülete elnöke 
 
Kovács Lászlóné klub vezető Nagyberkiből 
 
Nagy Istvánné a Magyaregresi Együtt-egymásért Egyesület elnöke 
 
Tilesch József a Balatonberényi Nyugdíjas Egyesület elnöke 
 
Átadásra várva 
 
Alelnöki előkészület 
 
Gyenesei István a Szövetség Dísz Tagja köszönt 
 
Ormai István a Szövetség Dísz Tagja, Nagyatád polgármestere köszönti a küldöttek 
 
Kiss Jánosné egy verssel köszönti a küldötteket