Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Rendhagyó és hagyomány teremtő találkozó a polgármesterekkel    
Általános | 2015.07.03.
Szövetségünk nagyon fontosnak tartja, hogy jó kapcsolatot ápoljon a települések polgármestereivel, képviselő testületeivel a szépkorúak érdekében végzett munkánk eredményesebbé tételének érdekében! Szeretnénk ezt a kapcsolatot tovább erősíteni, ezért Szövetségünk történetében első alkalomra tanácskozásra hívta a megye településeinek azon polgármestereit, ahol működnek tagszervezeteink.

Rendhagyó és hagyományteremtő találkozó a polgármesterekkel

Megítélésünk és tapasztalataink szerint a nyugdíjas klubok,  egyesületek nagyon fontosak egy település életében. Olyan korosztálynak nyújtanak közösséget, akiknek talán a legnagyobb szüksége van erre. Mindenütt nagyon sok az egyedül élő idős ember, akinek talán egyetlen társasága a nyugdíjas szervezet. Itt kap olyan mentális feltöltődést, amely segít elviselni, feldolgozni a magányosság, az egészség megromlása okozta lelki traumákat.

Túlmenően ezen úgy tapasztaljuk, hogy a nyugdíjas szervezeteket a települések nagyon aktív közéleti szereplői is. A település vezetése mindenütt számíthat aktivitásukra, a település iránti szeretetükre.

Sajnos nem könnyű ma a civil szervezetek helyzete. Sokan a tagdíjon kívül csak az önkormányzat támogatására számíthatnak. Tisztában vagyunk az önkormányzatok anyagi helyzetével, lehetőségeivel. Köszönettel tartozunk a települések polgármestereinek, képviselő testületeinek, hogy segítik,  erkölcsileg, anyagilag is támogatják a szépkorúak szervezeteit.

Szövetségünk nagyon fontosnak tartja, hogy jó kapcsolatot ápoljon a települések polgármestereivel, képviselő testületeivel a szépkorúak érdekében végzett munkánk eredményesebbé tételének érdekében!

Szeretnénk ezt a kapcsolatot tovább erősíteni, ezért Szövetségünk történetében első alkalomra tanácskozásra hívta a megye településeinek azon polgármestereit, ahol működnek tagszervezeteink. Ezekre a találkozókra három helyszínen Hetesen, Nagyatádon és Balatonszemesen május és június hónapban három időpontban került sor.

E találkozókat kettős céllal szerveztük:

-  Célunk volt azoknak a teendőket, közös tennivalókat az áttekintése, amelyek segítik, erősítik a klubok, egyesületek munkáját. Áttekinteni, amiben kérjük az önkormányzatok segítségét, támogatását. Hogyan tudják segíteni a polgármesterek, képviselő testületek azt a törekvésünket, hogy minél több szépkorút vonjunk be a településen működő nyugdíjas szervezetek munkájába.

-   Szerettük volna részletesebben bemutatni a Szövetség felépítését, céljait azt a munkát, amelyet a szépkorúak érdekében végzünk.

Szövetségünk 138 szervezetével a megye 108 településén van jelen!

A 108 polgármester valamivel több mint fele tudott eleget tenni meghívásunknak. A távolmaradók közül sokan sajnálták, hogy nem tudnak eljönni munkahelyi és egyéb váratlan elfoglaltság miatt.

A közel egy órás bemutató prezentációt követően nagyon hasznos tapasztalatcserékkel folytatódtak és zárultak a két és fél órás találkozók!

A felszólalók mindegyike örömét fejezte ki, hogy lehetőségük volt a Szövetség részletesebb megismerésére. Meglepődésüknek adtak hangot a Szövetség nagyságrendje, szervezettsége és szerteágazó tevékenységével kapcsolatosan. Megerősítették azt a tapasztalatunkat, hogy a nyugdíjas szervezetek nagyon értékes civil szervezeti településüknek, akikre mindig lehet számítani. Egyetértettek abban, hogy szükséges lépéseket tenni annak érdekében, hogy minél több nyugdíjas legyen klubtag. Ehhez a saját eszközeikkel, lehetőségeikkel mindenféle segítséget megadnak. Hangsúlyozták, noha nem könnyű az önkormányzatok anyagi helyzete, lehetőségükhöz mértem anyagilag is támogatják a nyugdíjas szervezetet.

Több polgármester ajánlotta fel települése infrastruktúráját a Szövetség különböző rendezvényeihez. Várda polgármestere Varga András felajánlotta, hogy szívesen lenne házigazdája a júniusi elnökségi ülésünknek.

(Megjegyzés: Ez kihelyezett ülés azóta már lezajlott.)

A Szövetség elnöke kérte a polgármestereket, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a településük szépkorú lakosságára. Segítsék az egyesületi és klubvezetőket a tagépítési munkájukban. Ezzel kapcsolatosan az ősz folyamán mozgalmat indítanak, melyben kérik a polgármesterek és képviselő testületek aktív közreműködését.

Többen is megfogalmazták, hogy évente, legalább egy alkalommal szükség van a polgármesterek és a Szövetség vezetésének találkozójára tapasztalatcseréjére.

Szövetségünk elnöksége a három találkozó tapasztalataiból kiindulva megállapította, hogy jó és hasznos ötletnek bizonyult a találkozók megszervezése, mely kölcsönös előnyökkel jár.

Az ősz folyamán szeretnénk ismételten meghívni azon polgármestereket, akik a  három találkozón nem tudtak részt venni!

Elnökség

( néhány fotó a galériában látható )

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Három hónap kilenc megyei szintű rendezvény 2018 második félévében    
Általános | 2018.12.03.
Minden évben hagyományosan a Szövetség naptárának második féléve bővelkedik eseményekben. Így volt ez 2018-ban is. A rendezvények sorát augusztus 04.-én megtartott „Reuma Kúra 2018” Játékos Sportverseny nyitotta és a Somogyi Szépkorúak II. Dalos Találkozója zárta november 14.-én. E két időpont között kilenc megyei szintű programot kínáltunk tagszervezeteink tagságának.
Vegyes aktualitások 2018 második félévéről    
Általános | 2018.07.05.
Elnökségünk júniusi ülésén megtárgyalta a 2018 második félévre tervezett programokat, az ezekkel kapcsolatos szervezési tennivalókat.Döntés született a rendezvények helyszíneiről és időpontjairól.Az előttünk álló félévben a Szövetség 9 megyei szintű rendezvényt tervezett és szervez. Sokszínű programokban gazdag félév elé nézünk.
Vegyes aktualitások    
Általános | 2018.04.24.
Megint kimaradnak a fával és szénnel fűtők a rezsi csökkentésből ?    
Általános | 2018.03.30.
Március 27.- én Szövetségünk elnöksége nevében levelet küldött Stikel János elnök Dr. Pintér Sándor belügyminiszternek a fával és szénnel fűtők rezsicsökkentése körül érzékelhető bizonytalanság miatt!
...hogy jó legyen nyugdíjasnak lenni!... Újabb négy év tartalmas munkájával lett patinásabb Szövetségünk!    
Általános | 2018.03.30.
...hogy jó legyen nyugdíjasnak lenni!... Újabb négy év tartalmas munkájával lett patinásabb Szövetségünk!Magas részvétel mellett tartottuk meg március 21-én Szövetségünk tisztújító küldöttgyűlését, amely számadás volt az elmúlt négy év és a 2017-es év munkájáról.
LEGÚJABB KÉPEK
Nyugdíjasok Kaposvári Egyesülete. A derű hangjai. Vidám verses dalos összeállítá 
 
A vidám jelenet szereplői a megérdemelt tapsot élvezik 
 
 
 
Az asszonyok körében is népszerű a pinceszer 
 
Mesztegnyői Honi Hagyományőrző Egyesület. Szüret-pinceszer. Népi játék 
 
Alakul a szüret hangulata 
 
 
 
 
 
Kaposkeresztúri Nyugdíjas Klub. Egy szociális otthon élete. Vidám, keserű jelen 
 
Hol a beteg disznó? 
 
Bodrogi Szivárvány nyugdíjas Klub. A beteg disznó. Vidám jelenet. 
 
Békebeli pipázás 
 
Cigaretta és pezsgő 
 
 
 
Szentgáloskéri Napsugár Egyesület. Újságíró a Klubban,. Vidám jelenet 
 
Szent a béke. 
 
Nagyatádi Obsitos Hagyományőrző Dalárda. Jóska gyere haza. Hazaért. 
 
Nyugdíjasok Lengyeltóti Egyesülete. Az adóhivatalban. Vidám jelenet 
 
Kőröshegyi Nyugdíjas Klub. Interjú a 175 éves Kocog nénivel