Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
Rendhagyó és hagyomány teremtő találkozó a polgármesterekkel    
Általános | 2015.07.03.
Szövetségünk nagyon fontosnak tartja, hogy jó kapcsolatot ápoljon a települések polgármestereivel, képviselő testületeivel a szépkorúak érdekében végzett munkánk eredményesebbé tételének érdekében! Szeretnénk ezt a kapcsolatot tovább erősíteni, ezért Szövetségünk történetében első alkalomra tanácskozásra hívta a megye településeinek azon polgármestereit, ahol működnek tagszervezeteink.

Rendhagyó és hagyományteremtő találkozó a polgármesterekkel

Megítélésünk és tapasztalataink szerint a nyugdíjas klubok,  egyesületek nagyon fontosak egy település életében. Olyan korosztálynak nyújtanak közösséget, akiknek talán a legnagyobb szüksége van erre. Mindenütt nagyon sok az egyedül élő idős ember, akinek talán egyetlen társasága a nyugdíjas szervezet. Itt kap olyan mentális feltöltődést, amely segít elviselni, feldolgozni a magányosság, az egészség megromlása okozta lelki traumákat.

Túlmenően ezen úgy tapasztaljuk, hogy a nyugdíjas szervezeteket a települések nagyon aktív közéleti szereplői is. A település vezetése mindenütt számíthat aktivitásukra, a település iránti szeretetükre.

Sajnos nem könnyű ma a civil szervezetek helyzete. Sokan a tagdíjon kívül csak az önkormányzat támogatására számíthatnak. Tisztában vagyunk az önkormányzatok anyagi helyzetével, lehetőségeivel. Köszönettel tartozunk a települések polgármestereinek, képviselő testületeinek, hogy segítik,  erkölcsileg, anyagilag is támogatják a szépkorúak szervezeteit.

Szövetségünk nagyon fontosnak tartja, hogy jó kapcsolatot ápoljon a települések polgármestereivel, képviselő testületeivel a szépkorúak érdekében végzett munkánk eredményesebbé tételének érdekében!

Szeretnénk ezt a kapcsolatot tovább erősíteni, ezért Szövetségünk történetében első alkalomra tanácskozásra hívta a megye településeinek azon polgármestereit, ahol működnek tagszervezeteink. Ezekre a találkozókra három helyszínen Hetesen, Nagyatádon és Balatonszemesen május és június hónapban három időpontban került sor.

E találkozókat kettős céllal szerveztük:

-  Célunk volt azoknak a teendőket, közös tennivalókat az áttekintése, amelyek segítik, erősítik a klubok, egyesületek munkáját. Áttekinteni, amiben kérjük az önkormányzatok segítségét, támogatását. Hogyan tudják segíteni a polgármesterek, képviselő testületek azt a törekvésünket, hogy minél több szépkorút vonjunk be a településen működő nyugdíjas szervezetek munkájába.

-   Szerettük volna részletesebben bemutatni a Szövetség felépítését, céljait azt a munkát, amelyet a szépkorúak érdekében végzünk.

Szövetségünk 138 szervezetével a megye 108 településén van jelen!

A 108 polgármester valamivel több mint fele tudott eleget tenni meghívásunknak. A távolmaradók közül sokan sajnálták, hogy nem tudnak eljönni munkahelyi és egyéb váratlan elfoglaltság miatt.

A közel egy órás bemutató prezentációt követően nagyon hasznos tapasztalatcserékkel folytatódtak és zárultak a két és fél órás találkozók!

A felszólalók mindegyike örömét fejezte ki, hogy lehetőségük volt a Szövetség részletesebb megismerésére. Meglepődésüknek adtak hangot a Szövetség nagyságrendje, szervezettsége és szerteágazó tevékenységével kapcsolatosan. Megerősítették azt a tapasztalatunkat, hogy a nyugdíjas szervezetek nagyon értékes civil szervezeti településüknek, akikre mindig lehet számítani. Egyetértettek abban, hogy szükséges lépéseket tenni annak érdekében, hogy minél több nyugdíjas legyen klubtag. Ehhez a saját eszközeikkel, lehetőségeikkel mindenféle segítséget megadnak. Hangsúlyozták, noha nem könnyű az önkormányzatok anyagi helyzete, lehetőségükhöz mértem anyagilag is támogatják a nyugdíjas szervezetet.

Több polgármester ajánlotta fel települése infrastruktúráját a Szövetség különböző rendezvényeihez. Várda polgármestere Varga András felajánlotta, hogy szívesen lenne házigazdája a júniusi elnökségi ülésünknek.

(Megjegyzés: Ez kihelyezett ülés azóta már lezajlott.)

A Szövetség elnöke kérte a polgármestereket, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a településük szépkorú lakosságára. Segítsék az egyesületi és klubvezetőket a tagépítési munkájukban. Ezzel kapcsolatosan az ősz folyamán mozgalmat indítanak, melyben kérik a polgármesterek és képviselő testületek aktív közreműködését.

Többen is megfogalmazták, hogy évente, legalább egy alkalommal szükség van a polgármesterek és a Szövetség vezetésének találkozójára tapasztalatcseréjére.

Szövetségünk elnöksége a három találkozó tapasztalataiból kiindulva megállapította, hogy jó és hasznos ötletnek bizonyult a találkozók megszervezése, mely kölcsönös előnyökkel jár.

Az ősz folyamán szeretnénk ismételten meghívni azon polgármestereket, akik a  három találkozón nem tudtak részt venni!

Elnökség

( néhány fotó a galériában látható )

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása    
Általános | 2024.01.22.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása
Legördült a függöny 2023-ban    
Általános | 2023.12.23.
Siófokon a Szépkorúak Hónapja rendezvény sorozat zárásaként megtartott vegyes műfajú gálával véget ért a Szövetség 2023. második féléves programja, amely hat vármegyei szintű rendezvényt foglalt magába. A sokszínű több programot is felsorakoztató rendezvények szövetségünk tagságának túlnyomó többségét aktivizálták. Közel kétezer szépkorú társunk volt tevékeny résztvevője a tartalmas, változatos és szórakoztató eseményeknek.
Bővülő, színesedő programok 2023.-ban    
Általános | 2023.11.20.
A 2023 évi programban hat versenyt hirdettünk meg. Általánosságban elmondható, hogy van létjogosultsága ezeknek a versenyeknek. A programok több száz nyugdíjas társunkat aktivizált, mozgatott meg
Most van szükség a tisztes nyugdíjra    
Általános | 2023.06.02.
Most van szükség a tisztes nyugdíjraAz időseknek nincsenek arra évtizedeik, hogy kivárják a kedvező változást, állapította meg a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége elnöksége a május 17.-én megtartott küldöttgyűlés beszámolójában.
KÖZEL AZ ÚRHOZ    
Általános | 2023.04.29.
KÖZEL AZ ÚRHOZSzövetségünk tagsága körében jelentős a valamelyik felekezethez tartozó hívők aránya. Ezért is fogalmazódott meg elnökségünk részéről az a gondolat, hogy hívő tagjaink részére is programot kínáljunk.
LEGÚJABB KÉPEK
Ulrich Róbert a csurgói Viktor Kft. igazgatója Díszoklevél 
 
Gál Istvánné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
 
 
Gyurik Attila Fiad polgármestere Díszoklevél 
 
Tóth Gergely a CE Plaza Hotel tulajdonosa Díszoklevél 
 
Tóth Lajosné Nágocs Szövetségben a Szépkorúakért Díj 
 
Székely Lászlóné Somogysárd Díszoklevél  
 
Pápa Erzsébet Csurgó Díszoklevél 
 
Márkus Ferencné Várda Díszoklevél 
 
Majzik Gyuláné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
László Vilmosné a Várda Díszoklevél 
 
Kovács Ferenc Szentgáloskér Díszoklevél 
 
Joós Ferencné Nagyatád Díszoklevél  
 
Horváth Győző Iharos polgármestere Díszoklevé 
 
Fülöp Magdolna Csombárd Díszoklevél 
 
Éder Erzsébet Kaposvár Díszoklevél 
 
Dékány Lászlóné Csombárd Diszoklevél 
 
Huszti Gábor Somogy Vármegye Közgyűlés alelnöke Szövetség Dísz Tagja 
 
 
 
Verb Józsefné Zselickislak Szövetségben a Szépkorúakért Díj